rss

BMW a prezentat Seria 3 Coupe si Cabrio facelift

  1. 18/01/2010
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: 335i, 335i Cabrio, BMW, modele noi, seria 3 cabrio, Seria 3 coupe, Seria 3 facelift
    Vezi toate fotografiile (32)

    BMW a dezvaluit fotografiile si informatiile oficiale legate de versiunea restilizata a modelelor Seria 3 Coupe si Cabrio, care vor debuta in public in cadrul Salonului Auto de la Geneva din luna martie.

    Facelift-ul operat de bavarezi consta in cateva modificari de ordin estetic care ofera un plus de eleganta si in doua noi motorizari pe benzina.

    Din punct de vedere vizual, cea mai importanta noutate o reprezinta partea frontala a masinii, care seamana foarte mult cu cea de pe noua Serie 5. Noile versiuni Seria 3 Coupe si Cabrio au primit un nou spoiler, o noua grila a radiatorului cu "rinichi" ceva mai proeminenti si blocuri optice redesenate. Acestea au acum nu doar cunoscutele cercuri de lumini "angels eyes" pentru rularea pe timp de noapte, ci si "angels eyebrows" cu LED-uri. De asemenea, inginerii bavarezi au marit consolele fata si spate cu 2,89 cm si, respectiv, 0,30 cm.

    La spate, modidificarile se rezuma la o noua bara de protectie ceva mai bombata si stopuri cu o noua arhitectura a fasciculelor luminoase. In plus, cele doua modele au primit un set de oglinzi exterioare cu un nou design si trei noi nuante pentru caroserie: Deep Sea Blue Metallic, Vermillion Red Metallic si Mineral White Metallic.

    Singura imbunatatire a interiorului vizeaza doar varianta decapotabila a Seriei 3 facelift si consta intr-o piele fina speciala care are o capacitate sporita de reflexie a razelor de soare. Prin folosirea acestei tehnologii, temperatura in habitaclu este redusa cu pana la 20 de grade Celsius, astfel incat tapiteria scaunelor, volanul, tetierele si cotiera nu se incing chiar si atunci cand masina este decapotata.

    Gama de motorizari cu care vor fi oferite noile BMW Seria 3 Coupe si Cabrio facelift va contine doua noi benzinare. Este vorba despre motorul de 3,0 litri si 230 de cai-putere si 271 Nm de cuplu, care a fost preluat de pe modelul 2010 si care va echipa modelul 328i destinat exclusiv pietei americane, si de noul propulsor twin-scroll turbo N55 cu 6 cilindri in linie de 3,0 litri. Acesta produce 300 CP la 5.800 rpm si un cuplu motor de 400 Nm livrati inca de la 1.200 rpm.

    In versiunea dotata cu transmisie manuala cu sase trepte, noile 335i Coupe si 335i Cabrio sprinteaza de la 0-100 km/h in 5,3 si, respectiv, 5,5 secunde, in timp ce modelele echipate cu transmisie automata DCT au nevoie pentru a atinge "suta" de 5,5 si, respectiv, 5,7 secunde. Modelul 335i xDrive Coupe este ceva mai rapid, fiindu-i necesare 5,2 secunde (5,3 pentru varianta automata).

    Noile versiuni Seria 3 Coupe si Cabrio vor fi prezentate la Geneva, iar vanzarile vor demara in primavara cand vor fi anuntate si preturile acestora.

    Vizualizari: 3274