rss

BMW a incheiat un parteneriat pentru automobile electrice

  1. 03/08/2009
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: baterii, BMW, electrice
    Vezi toate fotografiile (1)

    BMW Group a ales LiMotive ca furnizor exclusiv al bateriilor destinate viitorului proiect pentru Megacity Vehicle. Acest lucru ofera companiei acces la cea mai inalta tehnologie lithium-ion.

     

    SB LiMotive este un proiect comun Bosch si Samsung SDI. Cele doua companii si-au investit in egala masura expertiza pentru a dezvolta si produce baterii lithium-ion. Tehnologia Samsung este confirmata in acestă arie de expertiza, milioane de produse purtandu-i numele. Cu toate acestea, integrarea tehnologiei in industria auto necesita indeplinirea unor standarde mult mai ridicate in termeni de fiabilitate, stabilitate operationala si siguranta. Aici este zona in care Bosch isi valorifica experienta acumulata in peste 100 de ani de existenta.

     

    BMW isi concentreaza activitatile in cadrul “project i” ca parte din Strategy Number ONE. Prima realizare a acestui proiect este MINI E: automobilul exclusiv electric care in momentul de fata este punctul de interes pentru testele la scara larga, implicand 600 de automobile in USA, Marea Britanie si Germania. Informatiile provenite dupa prima faza a testarilor vor fi vitale pentru producerea de serie a proiectului Megacity Vehicle cat si un pas important pentru tehnologia acumulatorilor. Automobilele cu emisii zero vor intra in productia de serie in urmatorii 5 ani.

     

    Vizualizari: 1199