rss

BMW a dezvaluit noul sistem de siguranta AMULETT

  1. 30/04/2009
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: amulett, BMW, Siguranta rutiera, Tehnologie BMW
    Vezi toate fotografiile (6)

    Asocierea noilor tehnologii cu siguranta rutiera a reprezentat una dintre prioritatile tuturor constructorilor din industrie, intre acestia numarandu-se firesc si BMW, care a avut la acest capitol rezultate dintre cele mai bune. Ultima provocare a bavarezilor se numeste AMULETT si constituie un sistem inovator care ii va ajuta pe conducatorii auto sa evite pietonii aparuti brusc dintre doua masini parcate.

    AMULETT, al carui nume este un acronim german pentru "Active mobile accident avoidance and mitigation of accident effects through cooperative data acquisition and tracking technology", reprezinta un sistem care functioneaza ca o cale de comunicare Car-2-X. Mai exact, autoturismul interactioneaza cu dispozitivele de receptie/transmisie automata care vor fi purtate de oameni, fie in ghiozdan, fie pe telefonul mobil.

    Prin intermediul unui cod care se schimba aleatoriu, aceste dispozitive sunt capabile sa simta si sa descopere chiar si acei pietoni care nu pot fi vizualizati de conducatorii auto la momentul pericolului si le comunica acestora pozitia, unghiul din care se apropie si pozitia viitoare a pietonului respectiv. Scopul principal este acela de a elimina eventualele alarme false sau interferente cu diferite sisteme montate pe alte masini.

    Proiectul inceput in urma cu trei ani de catre Ministerul Bavarez pentru Afaceri Economice, Infrastructura, Transport si Tehnologie este aproape gata, iar persoanele implicate direct vor anunta public finalizarea noii tehnologii AMULETT pe data de 6 mai. Deocamdata nu se stie cu exactitate cand va fi implementat noul sistem pe modelele BMW, insa avand in vedere succesul si durata proiectului n-ar fi exclus ca AMULETT sa fie lansat oficial in urmatorii doi-trei ani.

    Potrivit cifrelor din 2006 publicate de Biroul Federal German de Statistica, 48% dintre victimele accidentelor rutiere cu varste cuprinse intre 6 si 14 ani au alergat pe strada fara sa acorde atentie traficului., in timp ce 25% dintre evenimentele rutiere soldate cu victime in randul copiilor s-au produs din cauza ca acestia au aparut brusc in fata masinilor care apoi i-a acrosat.

    Vizualizari: 1677