rss

BMW Team Hungary EfficientDynamics a obtinut o noua victorie in cursa de 24h din Dubai

  1. 09/02/2010
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: BMW
    Vezi toate fotografiile (5)

    Modelul BMW 120 diesel a incheiat cele 24 de ore din Dubai inaintea multor masini cu motoare pe benzina mai puternice, impunanadu-se in clasa motoarelor de patru cilindri si a motoarelor diesel.

     

    BMW Team Hungary with EfficientDynamics s-a dovedit a fi cea mai rapida dintre modelele diesel si a ocupat locul al 11-lea in cursa de 24 ore de la Dubai. Victoria la clasa a parut a fi o certitudine inca din sesiunea de calificari, dar clasarea pe o pozitie in imediata vecinatate a Top 10 la general a reprezentat o mare surpriza din moment ce a demonstrat ca BMW Seria 1 diesel a fost capabil sa devanseze mai multe modele concurente echipate cu motoare pe benzina mai puternice, printre care s-au numarat Aston Martin, Ferrari sau Porsche. Aceasta s-a datorat in mare parte consumului redus - in consecinta, s-a efectuat unui numar mai mic de pit stopuri - si vitezei mai mari in viraje. De asemenea tactica excelenta nu trebuie omisa dintre factorii care au contribuit la acest rezultat.

     

    Cea mai mare provocare a fost reprezentata de incredibilele fluctuaţii de temperatura de-a lungul cursei care a nceput vineri la ora 14.00 si s-a incheiat la ora 14.00 sambata. Aderenta pneurilor a fost principala grija pe timpul noptii, in timp ce, pe timpul zilei, prioritatea a fost mentinerea lichidului de racire sub punctul de fierbere. Aceasta ultima problema a fost deranjanta in special pe parcursul ultimelor 90 de minute ale cursei, cand pilotul aflat in cockpit a fost obligat sa reduca viteza, ceea ce a dus la pierderea pozitiei a noua.

     

    László Palik, János Vida, Csaba Walter si Gábor Wéber au parcurs in total 560 de tururi, care au insumat 3.018 kilometri. Si de această data, Gábor Wéber a stabilit cel mai rapid tur (2:16,35).

     

    Vizualizari: 1063