rss

BMW Seria 7 cu tractiune integrala vine la Frankfurt

  1. 24/06/2009
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: BMW, bmw 750i, Bmw seria 7, tractiune integrala, Xdrive
    Vezi toate fotografiile (1)

    Spre sfarsitul acestui an vom consemna o premiera demult asteptata de fanii BMW. Sistemul de tractiune integrala xDrive patentat de constructorul bavarez va fi introdus in gama Seriei 7, confirmandu-se astfel ceea ce Auto.ro scria la finele lui 2008.

    Primele modele Seria 7 xDrive vor aparea imediat dupa lansarea programata pentru Salonul Auto de la Frankfurt din luna septembrie, asa cum Auto.ro a anticipat in luna ianuarie a acestui an.

    Pentru inceput, tehnologia xDrive va fi disponibila doar pe modelul BMW 750i cu motor de 407 CP. Desi exista zvonuri ca acesta va fi urmat la scurt timp si de alte modele, se pare totusi ca 750i va fi singurul dotat cu xDrive. Cert este faptul ca bavarezii nu intentioneaza sa implementeze acest sistem si pe versiunile diesel.

    BMW xDrive este singurul sistem 4x4 care functioneaza complet electronic. Acesta analizeaza intr-o fractiune de secunda corectiile necesare pentru diferitele situatii si distribuie forta de tractiune doar catre rotile unde acesta este necesara.

    Spre exemplu, puterea este transmisa in proportie de 40% catre rotile din fata si 60% catre puntea spate, in conditiile in care se ruleaza in linie dreapta. In situatii extreme, xDrive recunoaste imediat nevoia de a schimba distributia puterii, spre deosebire de sistemele de tractiune integrala cu distributie fixa a puterii de la marcile concurente. BMW xDrive face ajustarile foarte rapid reusind sa transmita intre 80% si pana la 100% din putere doar pe o singura punte, pentru a se maximiza dinamica la condus.

    De asemenea, BMW Seria 7 va fi prima limuzina de lux cu tractiune 4x4 care va beneficia de sistemul electronic HDC (Hill Descent Control) si va avea, spre deosebire de verisunea standard, o garda la sol ceva mai mare si scuturi metalice in fata si in spate.

    Testele preliminare efectuate in Germania au relevat faptul ca surplusul de 50 kg dat de sistemul xDrive va creste consumul mediu cu 0,2-0,4 l/100 km comparativ cu modelele cu tractiune pe puntea spate. BMW xDrive va costa in Europa intre 2.500 si 2.800 de euro.

    Vizualizari: 3351