rss

Romanul Iulian Bumbu a creat BMW S.X. Concept

  1. 16/07/2009
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: BMW, Concept, Iulian Bumbu, S.X. Concept
    Vezi toate fotografiile (6)

    Va amintiti conceptul Lamborghini Insecta realizat de romanul Iulian Bumbu? Ei bine, compatriotul nostru a revenit in atentia lumii cu BMW S.X. Concept.

    In viziunea lui Bumbu, BMW S.X. Concept reprezinta imaginea viitoarelor coupe-uri sport din clasa premium, iar principala sa grija la proiectarea bolidului a fost coeficientul aerodinamic. Silueta musculoasa si agresiva include elemente de design traditionale producatorului german, dar si cateva detalii inspirate de BMW CS Concept. De asemenea, privind mai atent liniile lui S.X. Concept, pare ca designerul roman a aruncat un ochi si spre Fisker Karma si Aston Martin One-77.

    Desi Iulian Bumbu nu a facut niciun comentariu referitor la motorizare, noi ne gandim ca propulsorul de sub capota lui X5 M, V8-ul twin-turbo de 555 CP, ar fi o alegere buna.

    Daca BMW s-ar gandi sa il produca vreodata pe S.X. in serie, acesta si-ar gasi locul in gama deasupra unui alt coupe sportiv, Serie 6. BMW S.X. Concept are ampatamentul mai mare decat acesta, insa lungimea totala a vehiculului este sub dimensiunile lui Serie 6.

    Iulian Bumbu, designerul roman de 28 de ani, si-a luat Masterul in Design Auto la Scuola Politecnica di Design Milano.

    Vizualizari: 1615