rss

BMW Megacity: 100% fibra de carbon

  1. 03/11/2009
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: BMW, bmw megacity, City Car, megacity
    Vezi toate fotografiile (1)

    BMW lucreaza la un nou model care va fi realizat in intregime din fibra de carbon. Nu, nu este vorba despre un nou bolid din gama "M", ci de viitorul city car botezat MegaCity.

    BMW a anuntat ca va forma un "joint-venture" cu Grupul SGL care va produce si furnizat componentele din fibra de carbon de care nemtii vor avea nevoie pentru productia lui MegaCity. Prin acest acord vor fi create in jur de 180 de locuri de munca in Germania si America de Nord, iar SGL isi va face debutul in industria auto permitand astfel folosirea acestui material usor la scara larga.

    Dupa ce va intra in productia de serie, MegaCity va fi cel mai mic model din gama si primul vehicul electric din suita de produse cu emisii aproape zero anuntate de bavarezi in cadrul „proiectului i”. El va fi lansat insa sub un alt brand, probabil o a patra marca auto care va integra toate modelele electrice ale companiei.

    Noul MegaCity va imprumuta trenul de rulare de la Mini si va fi lansat pe piata in cel mult 5 ani. Potrivit unor informatii preliminare, el va fi oferit atat cu un sistem de propulsie 100% electric, cat si cu un motor cu ardere interna foarte eficient.

    Vizualizari: 1723