rss

BMW Lovos Concept, peste, porc mistret sau crocodil?

  1. 28/09/2009
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: BMW, bmw lovos, Concept car
    Vezi toate fotografiile (12)

    Intotdeauna am crezut ca m-am nascut cu darul de a-mi imagina lucruri, insa de aici la a crea un concept precum BMW Lovos, este cale lunga. Daca arunci o privire pe imaginile alaturate nu poti califica din prima secunda exemplarul. Sa semene cu un peste, cu un porc mistret sau cu un crocodil? Sau mai degraba cu toate aceste fapturi la un loc. In orice caz ... cu o masina nu aduce mai deloc. Poate rotile ... dar ar putea fi, de asemenea, membrele porcului tepos.

    Lasam deoparte beletristica pentru a face loc informatiilor de natura concreta. Asadar, discutam despre un concept realizat de o tanara din Germania, Anne Forschner, in colaboare cu producatorul auto bavarez.

    Numele (Lovos) semnifica Lifestyle of Voluntary Simplicity (un stil de viata ales voluntar a fi simplu), concept-carul imitand forme intalnite in natura pentru a capta energia solara. Automobilul este construit din 260 de componente identice si interschimbabile. Fiecare piesa este acoperita cu celule fotovoltaice, care se pot deschide sau inchide asemenea solzilor de peste.

    Acestea pot functiona ca frane aerodinamice , schimbandu-si pozitia in functie de soare pentru a obtine maximul de energie. 12 astfel de piese sunt montate si pe fiecare dintre roti. Atunci cand masina se afla in miscare, piesele isi schimba pozitia, iar rotile iau forma unor turbine.

    Vizualizari: 1850