rss

BMW ActiveE Concept: Seria 1 Coupe pe baterii

  1. 17/12/2009
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: BMW, Concept ActiveE, Seria 1 Coupe, vehicule electrice
    Vezi toate fotografiile (23)

    BMW va prezenta in cadrul Salonului Auto de la Detroit din luna ianuarie un nou concept. Este vorba despre versiunea electrica a Seriei 1 Coupe, care a fost denumita ActiveE.

    Noul vehicul este cel de-al doilea prototip electric de acest gen dupa MINI E, ambele facand parte din viitoarea familie Megacity de modele 100% electrice pe care constructorul bavarez le va dezvolta in anii ce vor urma.

    Acesta dezvolta o putere maxima de 170 de cai-putere si un cuplu de 250 Nm, care este disponibil chiar de la prima rotatie a axului sau.Cu acest bagaj de resurse, ActiveE Concept atinge 60 km/h in mai putin de 4,5 secunde, iar "suta" in 9 secunde, in timp ce viteza de top a fost limitata electronic la 145 km/h. Acumulatorul litiu-ion, furnizat de Bosch si Samsung, este amplasat in locul rezervorului de benzina al modelului de serie si ofera o autonomie de 160 km. Acesta poate fi reincarcat de la o priza conventionala de 220 V in 3 ore.

    Motorul electric este amplasat pe puntea spate ceea ce permite o repartitie a maselor 50/50 si pastrarea locurilor posterioare ale variantei conventionale. In schimb, volumul portbagajului a fost redus la 200 de litri, in timp ce bateria are un aport insemnat in masa totala de 1.800 kg.

    Din punct de vedere estetic, ActiveE Concept este identic cu Seria 1, diferenta facand stickerele albastre de pe caroserie care ne atrage atentia ca modelul este propulsat de un motor electric.

    Vizualizari: 1640