rss

2009 BMW M Concept Design by Idries Noah

  1. 25/06/2009
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: BMW, BMW M Concept, Idries noah
    Vezi toate fotografiile (2)

    Impacientat ca producatorul bavarez intarzie momentul (oare va sosi vreodata?) lansarii unui rival pentru Audi R8, mai vechea noastra cunostinta, designerul independent Idries Noah, s-a asezat in fata plansei si a creat BMW M Concept.

    In opinia sa, concurentul unui R8 trebuie sa fie agil, sa aiba un aspect agresiv, linii fluide si, foarte important, sa nu semene cu nimic din ceea ce exista deja pe strada. "De obicei, pentru a ma inspira studiez masinile care au facut istorie in timp. Cand am proiectat Ferrari F250 Concept, am analizat mai intai Dino si 250GTO. Acum, insa, mi-am golit mintea si am creat un concept complet unic, in care am inglobat, totusi, cateva elemente specifice BMW", a spus Noah.

    Asadar, nevoit sa se inspire din alta parte decat domeniul auto, el s-a intors spre natura, in special apa si felul in care aceasta curge servindu-i ca muza pentru BMW M Concept. In ceea ce priveste motorizarea, Idries Noah a optat pentru V10-le de 5 litri care anima si BMW M6.

    Din pacate, sansele sa vedem asa ceva in productia de serie sunt nule. Explicatia ne-o da chiar creatorul lui BMW M Concept: "Daca ar intra in productie acum, probabil va pierde mult din aspectul agresiv".

    Vizualizari: 1482