rss

BMW Z4 va primi plafon rabatabil din aluminiu

  1. 29/04/2009
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: BMW, BMW Z4, Roadster
    Vezi toate fotografiile (7)

    Fara doar si poate, BMW Z4 este unul dintre cele mai dorite modele ale constructorului bavarez, iar orice stire legata de aceasta masina deosebita capteaza atentia. Ultima stire legata de versiunea restilizata a roadsterului german se refera la faptul ca acesta va primi un nou acoperis rabatabil din aluminiu furnizat de compania Edscha, care va lua locul traditionalului soft-top.

    Introducerea unui astfel de plafon este intr-adevar o veste buna, insa si mai imbucurator este faptul ca noul acoperis va putea fi ridicat si pliat in 20 de secunde, potrivit informatiilor furnizate in comunicatul de presa oficial dat publicitatii de BMW. In aceste conditii, dimensiunile modelului sunt usor diferite comparativ cu versiunea soft-top in sensul ca volumul portbagajului a fost marit cu mai bine 50 de litri, ajungand acum la 310 litri cu acoperisul ridicat.

    Noul acoperis din aluminiu nu va fi singura componenta furnizata de diferitii furnizori germani. Astfel, propulsoarele vor putea fi cuplate la transmisii automate cu dublu ambreiaj cu 7 trepte de provenienta Getrag, in timp ce Continental si Draxlmaier vor ajuta BMW in alte arii, cum ar fi piesele motorului, console centrale, frane de mana electrice sau ECU.

    Cea de-a doua generatie a lui Z4, care a fost dezvaluita oficial in decembrie anul trecut si prezentata in premiera mondiala a avut-o in ianuarie, la Detroit, va fi comercializat in trei versiuni de motorizare, cu puteri cuprinse intre 204 si 306 cai-putere. Spre deosebire de versiunile precedente, care erau produse in SUA, noul roadster va fi desenat si asamblat exclusiv la uzina din Regensburg.

    Vizualizari: 1369