rss

BMW Z4 a castigat premiul IDEA 2009 in SUA

  1. 21/07/2009
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: BMW, Z4
    Vezi toate fotografiile (4)

    Noul BMW Z4 atrage atentia asupra sa nu numai pe sosea, ci si in randul expertilor de renume international in design. La doar cateva saptamani dupa lansarea sa pe piata, Roadster-ul a primit International Design Excellence Award (IDEA) 2009 in SUA.

     

    Premiul este acordat anual de catre Industrial Designers Society of America (IDSA), cu sediul in Duelles, statul Virginia.

     

    BMW Z4 a primit medalia de bronz, continuand astfel povestea de succes a modelelor BMW Group in cadrul acestei competitii. Incepand cu anul 2000, noua vehicule ale marcilor BMW, MINI si BMW Motorrad au fost recunoscute pentru designul lor remarcabil.

     

    Noul BMW Z4 a impresionat juriul cu un design care reflecta placerea de a conduce, caracteristica unui roadster.

     

    Cu un ampatament lung si roti mari, acest model cu doua locuri pastreaza proportiile clasice ale unui roadster, interpretate insa modern intr-un stil caracteristic brandului. Designul exterior sofisticat ii ofera o eleganta fascinanta, care poate fi observata din toate punctele de vedere. O alta trasatura caracteristica este aceea a pozitiei joase apropiata de puntea spate.

     

    Pentru prima data, un BMW Roadster este echipat cu un hard-top retractabil.

     

    Anterior, trei vehicule ale Grupului BMW au primit medalia de aur: motocicletele BMW K 1200 LT, in anul 2000 si BMW R 1200 GS (2004) si Mini Cooper S (2003). Argintul a ajuns la BMW X5 (2000) si MINI cabrio (2005), iar bronzul la modelul de motocicleta BMW F 650 CS (2003). BMW Serie 3 cabrio si motocicleta BMW F 8090 GS au castigat statutul de finaliste in competitia de anul trecut.

     

    Juriul international al competitiei a acordat anul acesta premii pentru 17 categorii. Ceremonia oficiala de decernare a premiilor va avea loc la 26 septembrie 2009, dupa conferinta internationala anuala de design a celor de la IDSA, in Miami.

     

    Vizualizari: 1275