rss

BMW Z4 GT3, un Z4 pentru curse

  1. 22/12/2009
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: BMW, M3 GT2, V8, Z4 GT3, Z4 M
    Vezi toate fotografiile (1)

    Ultimele decizii luate de BMW in privinta lui Z4 ne determina sa credem ca bavarezii ar vrea totusi sa produca o versiune M, numai ca, nu-i asa, nu pot trece peste cuvantul dat.

    Dupa ce ne-au incantat cu vestea potrivit careia la Detroit vom da nas in nas cu un Z4 de 335 CP, ei ne dezvaluie acum cateva date despre Z4 GT3 – un bolid chiar mai “tare” decat “imposibilul” Z4 M...

    Cifrele spun totul: in loc de un motor cu sase cilindri in linie, masina va avea sub capota un V8 de patru litri inrudit cu cel de pe M3 GT2, capabil sa dezvolte 480 CP. Cresterea de putere va fi efectuata prin instalarea unui creier electronic special, de transmiterea fortei catre rotile posterioare urmand a se ocupa o cutie secventiala cu sase trepte.

    Din dotarea lui Z4 GT3 nu vor lipsi diferentialul blocabil si alte “delicatese” tehnice menite sa-l transforme intr-un competitor de temut pe circuitele de viteza, fiind de asteptat ca prezenta sa la cursele FIA GT3, International GT Open si chiar la un numar de curse de anduranta sa devina una obisnuita.

    Si asta in ciuda faptului ca nu multe echipe private si-l vor putea permite: fiecare masina va costa in jur de 298.000 de euro...

    Vizualizari: 1989