rss

Oficial: acestea sunt noile BMW X5 M si X6 M! (cu video)

  1. 06/04/2009
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: BMW, BMW X5, bmw x5 m, BMW X6, bmw x6 m
    Vezi toate fotografiile (39)

    Dupa ce in weekend v-am prezentat un prim set de fotografii scapate pe Internet in ciuda embargoului impus de BMW, constructorul bavarez a publicat fotografiile si informatiile oficiale cu cele mai rapide si performante SUV-uri existente in momentul de fata pe piata: X5 M si X6 M.

    A trecut mai bine de un an de cand au aparut primele speculatii despre posibila implicare a Diviziei M de la BMW in lumea SUV-urilor. De atunci au aparut numeroase poze-spion cu teribilii "gemeni" de la Munchen, asa cum au fost supranumite cele doua modele, fie impreuna, fie separat.

    Dincolo de modificarile de ordin estetic aduse atat la exterior, cat si la interior, cele doua SUV-uri ascund sub capota acelasi propulsor V8 biturbo de 4,4 litri, care produce 555 CP la 6.000 rpm si 680 Nm de cuplu, care sunt disponibili pe o plaja larga deturatie cuprinsa intre 1.500 si 5.650 rpm. In plus, presiunea maxima a celor doua turbine a fost fixata prin computer la 1.5 bari.

    Aceste cifre sunt net superioare celor cu care este creditat propulsorul aspirat V10 de 5,0 litri de la actualele M5 si M6, care dezvolta o putere maxima de 507 CP si un cuplu de 520 Nm. Insa, daca este sa ne luam dupa informatiile furnizate de insideri, noul V8 va lua locul lui V10 pe noile generatii ale lui M5 si M6.

    Pentru prima data, un model BMW M a fost echipat cu o transmisie secventiala M Sports cu 6 trepte, care pot fi schimbate de la elegantul levier amplasat pe consola centrala sau de la padelele montate in spatele volanului. Aceasta cutie dispune de trei tipuri de rulare: Drive, Sport si M Manual, aceasta din urma cu sau fara Launch Control.

    Inginerii BMW M au dotat atat pe X5 M, cat si pe X6 M cu sistemul de tractiune integrala permanenta xDrive, dar si cu alte sisteme tehnice de ultima generatie precum Dynamic Performance Control, pachetul de suspensii Adaptive Drive, directia Servotronic, ABS si un sistem de frane care acum este prevazut cu etriere fixe cu patru pistoane pe fata si discuri de 396 mm si etriere flotante pe spate cu discuri ventilate de 386 mm. Rotile sunt imbracate cu cauciucuri run flat 275/40 R20 pe fata si 315/35 R20 pe spate.

    Practic, avem de-a face cu cele mai performante SUV-uri ale momentului, ambele fiind capabile sa sprinteze de la 0-100 km/h in 4,6 secunde si sa atinga o viteza de top limitata electronic de 250 km/h sau 275 km/h in varianta dotata cu pachetul M Driver.

    Modificarile estetice sunt comune pentru ambele modele. La exterior, acestea au primit un nou kit aerodinamic ce cuprinde noi spoilere, prize de aer frontale mai largi, noi praguri laterale, un deflector de aer posterior urias, jante sport de 20 de inch cu 5 spite, patru tevi de esapament, precum si insertii M pe caroserie. La interior, X5 M si X6 M au primit clasicul volan sport cu logo-ul M si cusatura tricolora bleu, verde si rosie, scaune din piele si un tablou de bord revizuit.

    BMW X5 M si X6 M vor fi dezvaluite pe 9 aprilie, in cadrul Salonului Auto de la New York.

     

    Vizualizari: 2215
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »