rss

BMW a prezentat noul model blindat X5 Security Plus

  1. 14/04/2009
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: BMW, X5, X5 Security
    Vezi toate fotografiile (11)

    Gama BMW de modele de securitate s-a imbogatit cu inca un membru, compania bavareza dezvaluind astazi ultima sa creatie in materie de vehicule blindate, X5 Security Plus, care respecta cerintele in materie de blindaj Clasa 6.

    Constructorul german este primul producator de mare volum din lume care se mandreste ca furnizeaza vehicule capabile sa reziste chiar si la cele mai necrutatoare arme, ca, spre exemplu, favorita membrilor organizatiei teroriste Al Qaeda, AK-47.

    Principala caracteristica a lui X5 Security Plus este blindajul habitaclului, care este realizat dintr-un otel special combinat cu alte materiale de inalta rezistent. Cabina a fost ranforsata in punctele sale critice, cum ar fi intre usi si rama acestora, intre panourile laterale si in montanti, caroseria fiind astfel impenetrabila de gloante sau de fragmente de gloante, indiferent de calibrul acestora. Si suprafata vitrata a fost realizata dintr-o sticla speciala respectand si ea normele "Class 6".

    Pachetul Security Plus include, in acelasi timp, o serie de tehnologii care fac din acest BMW X5 o adevarata fortareata: alarma impotriva atacurilor de tot felul, sisteme de alarma acustice si vizuale (in caz ca sunetul lui AK-47 n-a fost suficient), camera video pentru partea posterioara (pentru a vedea daca esti urmarit), precum si un sistem Intercom (este folosit de ocupantii masinii pentru un eventual dialog cu atacatorii fara sa paraseasca habitaclul).

    Partea haioasa este ca BMW X5 Security Plus nu se deosebeste cu nimic la exterior de un model de serie asa ca, in cazul unui atac, pasagerii masinii pot sta linistiti si pot glumi, de ce nu, pe seama bietilor baieti rai care incearca din rasputeri sa le faca felul cu un pistol.

    Daca amenintarea persista, BMW X5 Security Plus poate fugi de rau-facatori chiar si cu cauciucurile ciuruite de gloante, in aceasta situatie masina putand rula cu o viteza maxima de 80 km/h pe o distanta de 150 km.

    Vizualizari: 2273