rss

BMW a dezvaluit noul X5 facelift (cu video)

  1. 08/02/2010
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: BMW, BMW X5, facelift, SUV, SUV de lux, X5, x5 facelift

Dupa ce facelift-ul operat pe modelele Seria 3 Coupe si Cabrio, BMW a dezvaluit versiunea restilizata a SUV-ului X5. Programat sa debuteze luna viitoare la Geneva, noul X5 vine cu o serie de modificari estetice, o noua gama de motorizari turbo si o transmisie automata cu opt rapoarte.

Schimbarile stilistice la partea frontala sunt subtile si constau in noi blocuri optice, guri de aerisire frontale mai mari si bare de protectie fata si spate redesenate. Acestea din urma prezinta acum mai putine zone din plastic negru specifice modelelor off-road, si mai multe vopsite in culoarea caroseriei, ceea ce confera un plus de sportivitate. Se mai remarca un nou scut metalic, precum si repozitionarea proiectoarelor de ceata mai sus, mai aproape de farurile dominate vizual de inelele LED cunoscute sub numele de "angel eyes". Capota si grila radiatorului au ramas nemodificate.

La spate, spoilerul preia aceleasi detalii de la partea din fata, fiind vopsit in culoarea caroseriei, in timp ce gurile de evacuare au primit o forma trapezoidala si au fost mutate in extremitatile masinii. Stopurile integreaza la randu-le tehnologia LED. De asemenea, clientii vor avea la dispozitie, pe langa gama actuala de culori pentru exterior, si nuante noi: Deep Sea Blue, Platinum Grey si Sparkling Bronze.

Cele mai importante modificari suferite de X5 se regasesc sub capota, acolo unde inginerii BMW au montat patru noi motorizari Euro 5, doua pe benzina si tot atatea dieseluri, care pot fi conectate la noua transmisie automata cu opt trepte ce este oferita standard. Familia benzinarelor contine doua versiuni, xDrive50i cu motor V8 bi-turbo de 407 CP si 600 Nm, care ajuta X5 facelift sa sprinteze de la 0-100km/h in doar 5,5 secunde, la un consum mediu de 12,5 litri/100 km. Cel de-al doilea motor pe benzina este unul "sase in linie" bi-turbo de 306 CP si un cuplu de 400 Nm care echipeaza modelul xDrive35i. Acesta accelereaza de la 0-100km/h in 6,8 secunde si consuma in medie 10,1 litri/100 km.

Pentru fanii diesel sunt oferite varianta xDrive40d cu motor cu sase cilindri in linie de 3,0 litri care dezvolta 306 CP si 600 Nm. Cu aceste resurse, SUV-ul german accelereaza de la 0-100km/h in 6,6 secunde, atinge o viteza maxima de 236 km/h si are un consum mixt de 7,5 litri/100km. Modelul xDrive30d este cel mai economic din noua gama X5 facelift si vine cu o unitate cu sase cilindri in linie ce dezvolta 245 CP si 540 Nm. Modelul atinge "suta" in 7,6 secunde, iar consumul mediu anuntat de constructor este de 7,4 litri/100 km.

La capitolul tehnologie, X5 facelift este echipat standard cu sistemul de tractiune integrala xDrive si ofera in plus pachete ca DTC (Dynamic Traction Control), DSC (Dynamic Stability Control), ABS, ASC (Automatic Stability Control), HDC (Hill Descent Control), ADB (Automatic Differential Brake), DBC (Dynamic Brake Control) si CBC (Cornering Brake Control).

Noul BMW X5 facelift va debuta luna viitoare in cadrul Salonului Auto de la Geneva, iar in Romania va ajunge imediat dupa debutul oficial al modelului. Preturile pentru tara noastra vor fi anuntate pe 9 februarie.

Vizualizari: 2776
Peugeot 308

Peugeot 308

Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

Toate anunturile »