rss

Viitorul BMW M5: Kers, 570 CP si ceva fibra de carbon

  1. 21/12/2009
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: BMW, Kers, M5, X5, X6
    Vezi toate fotografiile (1)

    Cu multa munca din partea designerilor si cateva modificari de natura tehnica - spre exemplu, instalarea unor torpile cu fotoni -, ultimul BMW M5 ar fi putut juca fara probleme rolul de dublura a lui USS Enterprise in celebra serie Star Trek.

    La momentul debutului era cel mai sofisticat model cu patru usi din lume si, chiar daca nu toti am apreciat initial asta, in final am cazut de acord ca, fara tehnologia de ultima ora inglobata, cel mai rapid "Cinci" nu ar fi fost nici jumatate din masina care este si azi. Iar inlocuitorul sau, se pare, nu va face exceptie...

    Potrivit ultimelor informatii, viitorul M5 va avea sub capota o versiune speciala a V8-ului biturbo intrat in echiparea lui X5 M/X6 M, ce va dezvolta in jur de 570 CP si 680 Nm; asadar, sedanul bavarez va bate din nou la usa Familiei Supercar.

    Si i se va deschide, fiindca, pe langa motorul potrivit, se va recomanda drept un bolid burdusit cu tehnologii recent promovate in cercurile elitiste ale motorsportului. Spre exemplu, se vorbeste despre implementarea sistemului de recuperare a energiei din franare KERS, puterea stocata urmand a fi gestionata de catre un motor electric intrat in ansamblul cutiei de viteze cu sapte trepte si dublu-ambreiaj.

    Apoi este sasiul, care, gratie structurii din aluminiu si elementelor de caroserie din fibra de carbon, va fi mai usor ca niciodata.

    Sigur, avem de-a face, deocamdata, cu o serie de vesti neconfirmate; pe de alta parte, nu va indoiti ca, daca va dori sa-si puna inamicii la punct, BMW nu-si va complica situatia folosind jumatati de masura.

    Vizualizari: 2382