rss

Spionat: BMW M5

  1. 25/09/2009
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: BMW, M5, Spionat
    Vezi toate fotografiile (5)

    BMW M5 este o versiune de inalta performanta a Seriei 5 de la BMW, realizata de divizia de curse M, a aceleiasi companii.

     

    Prima incarnare a lui M5 a fost prezentata pentru prima data la Salonul Auto de la Amsterdam in 1984. Modelul a fost construit manual folosind sasiul de la 535i si un motor modificat de la BMW M1. La acel moment era cel mai rapid sedan din lume.

     

    Variantele ulterioare M5 au fost produse de-a lungul anilor avand la baza generatii diferite Series 5.

     

    Viitorul M5, surprins si in aceste fotografii-spion, va promova un sistem de recuperare a energiei kinetice, similar cu cel dezvoltat de catre Ferrari. Nu degeaba este denumit F10. Acest sistem ii va oferi o economie de combustibil, precum si capacitatea de a inchide unii dintre cilindri in timpul conducerii in oras. Va cuprinde si un buton de impuls preluat de pe monoposturile de F1, care va permite soferului sa dezlantuie toata energia stocata.

     

    Se pare ca M5 va pierde cei 507 CP produsi de V10-le aspirat, de 5.0 litri in favoarea unui V8 twin turbo, supraalimentat, mai usor si mai economic, gasit pe X5 M si X6 M si capabil sa produca 555 CP. Cu toate acestea, cele mai recente zvonuri vorbesc de o putere chiar si mai mare - intre 571CP si 612 CP. A fost mentionata si o cutie secventiala cu 8 trepte de viteza.

     

    Noul M5 F10, avand la baza ultima generatie Series 5, va iesi la vanzare in 2011, iar prezentarea oficiala se va face la unul din Saloanele Auto din Europa, in 2010.

     

    Foto: copyright by Automedia

     

    Vizualizari: 1661