rss

BMW M3 GTS - pregatit pentru sosele si circuit

  1. 11/11/2009
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: BMW, M3
    Vezi toate fotografiile (4)

    BMW M3 GTS este dezvoltat pe baza modelului BMW M3 Coupe, construit manual printr-un pachet de modificări realizate individual de specialistii BMW M GmbH. Cu accent clar spre motorsport, modificarile privesc atat sistemul de transmisie, suspensia si caroseria, cat si interiorul.

     

    Prin modificarile speciale, BMW M3 GTS este un model ce poate fi omologat pentru a rula pe drumurile publice si, in acelasi timp, este pregatit sa participe direct la evenimente Clubsport Racing.

     

    Si pentru aceasta masina au fost utilizate materiale ultra-usoare, dispozitive aerodinamice reglabile, iar cilindreea, motorul V8 de inalta turatie si tehnologia suspensiei sunt adaptate pentru motorsport. Masa la gol, conform standardelor DIN, este de mai putin de 1.500 kg, caroseria usoara are locuri speciale de montare a centurilor de siguranta cu sase puncte de prindere si a roll-barului, aflate in spatele montantilor B.

     

    Pe langa acoperisul din fibra de carbon - disponibil standard la BMW M3 -, masa este optimizata semnificativ de caracteristici cum ar fi tevile de esapament realizate din titan, consola centrala si panourile usilor foarte usoare, eliminarea scaunelor din spate, a sistemului automat de aer conditionat si a celui audio, precum si o izolatie fonica specifica pentru modelele de inalta performanta.

     

    Propulsorul cu opt cilindri de la BMW M3 GTS are capacitatea marita la 4,4 litri si o putere estimata la aproximativ 450 CP, gratie unor detalii tehnice derivate direct din motorsport.

     

    Puterea este transmisa la BMW M3 GTS de cutia de viteze M cu dublu ambreiaj cu Drivelogic, disponibila optional si la modelele din productia de serie. Aceasta cutie de viteze cu sapte trepte urmeaza un principiu dezvoltat pentru motorsport, schimbarea rapoartelor se face fara nici cea mai mica intrerupere a puterii motorului.

     

    Lansarea pe piata a viitorului BMW M3 GTS va avea loc in primavara anului 2010.

     

    Vizualizari: 1390