rss

BMW pregateste un urmas al lui M1 bazat pe conceptul Vision EfficientDynamics!

  1. 25/09/2009
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: Auto Express, BMW, M1, Salonul auto de la Frankfurt, Vision EfficientDynamics
    Vezi toate fotografiile (1)

    Nu mai este demult un secret faptul ca BMW are de gand sa ii faca zile fripte lui Audi si al sau R8, supercar-ul din Ingolstadt urmand a infrunta un bolid... deja anuntat de catre conceptul M1 Hommage.

    Unde pica conceptul Vision EfficientDynamics in aceasta schema? Ei bine, chiar mijlocul problemei, fiindca vedeta standului BMW de la Salonul Auto de la Frankfurt va dona mare parte din tehnologia sistemului de propulsie.

    Da, ati inteles bine – potrivit celor de la Auto Express, urmasul lui M1 va fi, din multe puncte (tehnice) de vedere, o versiune a lui Vision EfficientDynamics. Acea masina ascundea, daca va mai aduceti aminte, un grup motopropulsor ce combina un agregat turbodiesel de 1,5 litri si doua motoare electrice pentru un total (verde) de 356 CP si 800 Nm.

    Rezultatul? Proba 0-100 km/h era consumata, teoretic, in numai 5,5 secunde, iar viteza maxima atingea – tot teoretic – 250 km/h. OK, acestea nu sunt cifre are sa ingrijoreze un R8, insa, pe de alta parte, lui BMW ii este foarte la indemana sa se “joace” cu propulsia conceptului de la Frankfurt astfel incat aceasta sa faca din viitorul M1 o masina imposibil de batut prin mijloace conventionale.

    Indiferent ce va inseamna “conventional” in 2012.

    Vizualizari: 1474