rss

Test Drive (cu video) – BMW 335i Coupe

  1. 06/08/2008
  2. Categoria: BMW
  3. Tags: Bmw 335i coupe, Coupe

 

Revenirea coupe-ului seriei 3 a fost indelung asteptata. Cei care au rabdat trecerea timpului au fost recompensati cu un produs de exceptie – BMW 335i Coupe. Faptul ca BMW exceleaza la motoare a fost reconfirmat prin distinctiile primite de celebrul, de acum, propulsor de 3.0 litri twin turbo al lui BMW 335i Coupe. Motorul BMW cu sase cilindri in linie de 3.0 litri Twin Turbo (335i) a primit distinctia de “Best New Engine in 2007” si doi ani consecutiv mult-ravnitul “International Engine of the Year, editiile 2007 (335i) si 2008 (135i, 335i, X6). De ce? Pentru ca merita.

www.auto.ro a testat un model BMW 335i Coupe , un automobil pentru “bimmer aficionados”, dar contraindicat cu desavarsire nevestelor de fotbalisti, In aceeasi categorie de interdictie se afla si BMW X6 xDrive35d , o bestie mecanica desavarsita.

Din exterior BMW 335i Coupe nu dezvaluie abilitatile sale dramatice. Stilul afisat de BMW 335i Coupe este de o eleganta desavarsita, pentru o bestie de 306 CP, aproape la fel de rapida ca BMW M3.

BMW 335i Coupe - Dinamica

BMW 335i Coupe foloseste aceeasi platforma tehnica cu berlina, existand multe similitudini in condus cu aceasta din urma. Ceea ce le aseamana este comportamentul rutier ferm sigur, diferenta fiind data de viteza de succesiune a cadrelor in fata soferului.

BMW 335i Coupe este un coupe sport de exceptie care iti ofera aderenta deplina si in regimuri ridicate de viteza si pe suprafete diferite. Directia activa (Active Steering) este o optiune absolut necesara si suficienta pentru exploatarea unui BMW 335i Coupe. Este o lectie de inginerie care isi face simtita prezenta in rularea atat in oras cat si pe autostrada.

Motorul lui BMW 335i Coupe, o adevarata opera inginereasca, este un 6 cilindri in linie, biturbo, de 2979 cmc capacitate, capabil sa elibereze o putere maxima de 306 CP/5800 rpm, si un moment motor maxim de 400 Nm/1300-5000 rpm. Larga plaja de turatie pe care este disponibil momentul maxim si faptul ca el este livrat rotilor inca de la 1300 rpm genereaza reprize fulminante. Insa energia motorului lui BMW 335i Coupe este dozata progresiv si este livrata la cerere, dupa dorinta soferului. Interesant de precizat ca, BMW 335i Coupe poate rula linistit in trafic urban sau aglomerat si se poate dezlantui, cu usurinta, cand soferul depaseste sau incalca norme de circulatie.

  Motorul beneficiaza de noua tehnologie de injectie directa de inalta precizie care a condus la obtinerea unui raport de comprimare de domeniul diesel-ului 10.2:1; alaturi de umplerea cilindrilor de doua turbine (cate una pentru trei cilindri) duce la performante de top, motorul cu sase cilindri in linie dezvoltand putere cat un V8 si consumand benzina cat un motor mic. Propulsorul lui BMW 335i Coupe nu se comporta ca un motor turbo, nefiind identificat de noi niciun “gol turbo”, feedback-ul la acceleratie fiind imediat (ca o racheta) fara senzatia de elasticitate prezenta la unele agregate supraalimentate.
Motorul lucra cu o transmisie automata cu schimbator de viteze Sporthifter cu 6 trepte, care exploata eficient motorul.
BMW 335i Coupe acceleaza 0-100 km/h in doar 5.7 secunde, iar viteza maxima limitata electronic este de 250 km/h. Consumul, desi nu este important pentru un coupe sport, el merita amintit: urban – 13.8 l/100km, extraurban – 7.0 l/100 km si combinat 9.5 l/100 km. Suspensiile M Sport merita elogiile noastre atat pentru promptitudinea lucrului acestora cat si pentru performantele pe care le creaza impreuna cu tot trenul de rulare.

La BMW 335i Coupe zgomotul aerodinamic lipseste cu desavarsire, cabina fiind bine antifonata, iar nivelul zgomotului in rulare este redus chiar daca automobilul folosea pneuri cu flancuri de inaltime mica (specifice anvelopelor sport de viteza cu latime mare a benzii de rulare).
Sistemul de franare exceptional al lui BMW 335i Coupe beneficiaza de discuri ventilate interior, atat pe rotile din fata cat si pe cele din spate, precum si de multiple sisteme de asistare controlate electronic.

BMW 335i Coupe – La volan

BMW 335i Coupe este un automobil scump, dar calitatea sa este indiscutabila. La interior tot ce puteti atinge este bine lucrat, de o inalta finete, iar filozofia echipei de constructori este “top performance”. Materialele folosite la interiorul lui BMW 335i Coupe sunt deopotriva placute la atingere si rezistente la uzura.
Plansa de bord a lui BMW 335i Coupe este simpla cu un layout clar al butoanelor, chiar riguros insa usor de intuit, specific unui coupe sport de elita. Volanul multifunctional M Sport imbracat in piele este optional, dar are proportii corecte pentru utilizarea sportiva, in deplina armonie cu caracterul lui BMW 335i Coupe.
O completa lectie de inginerie si ergonomie este ilustrata de ajustarea scaunului soferului si a volanului, care dau nastere unei pozitii de condus confortabile, perfecte si nu perfectibile atat pentru soferii normali cat si pentru initiati. Scaunul soferului, dar si cel din dreapta acestuia, la modelul condus de noi, sunt scaune sport si beneficiaza de incalzire (optional).

BMW 335i Coupe este ceea ce se numeste un “genuine four seater” (un automobil fix de patru locuri). Bancheta poate oferi confort sporit doar pentru doi adulti inalti locurile acestora fiind despartite de consola centrala care se prelungeste pana in zona protbagajului oferind un bloc fumator, suporti pentru pahare si aeratoarele spate.
Portbagajul lui BMW 335i Coupe dispune de un volum de incarcare generos de 430 litri.

BMW 335i Coupe – Echipare si pret

BMW 335i Coupe se bucura ca toate automobilele marcii bavareze de o bogata lista de echipamente. Din echiparea standard am retinut:

SIGURANTA
Airbag pentru sofer si pasager fata / Sistem de antiblocaj al rotilor la frânare (ABS), inclusiv distributie electronica a fortei de frânare / Senzor de impact / Controlul dinamic al stabilitatii (DSC), functie ASC+T si Controlul frânarii în curbe / Controlul dinamic al stabilitatii (DSC) cu functii suplimentare / Controlul dinamic al tractiunii (DTC) / Airbag pentru cap fata si spate / Indicator presiune în anvelope cu monitorizare pasiva la toate rotile si indicator luminos / Airbaguri laterale pentru conducator auto si pasagerul fata, integrate în scaun / Protectie la impact lateral / Bare de protectie fata si spate cu deformare elastica pâna la viteze de 15 km/h

TEHNOLOGIE
Suspensie M Sport / Discuri de frâna spate ventilate interior Discuri de frâna fata ventilate interior / Servodirectie / Sistem VANOS cu variatie continua a axelor cu came pentru admisie si evacuare / Turbina dubla (Twin Turbo) / Sistem de spalare faruri / Faruri de ceata / Faruri cu xenon pentru faza scurta si faza lunga Faruri de întâmpinare, lumini laterale si stopuri activate de la butonul Open de pe telecomanda / Functie Follow-me-home / Faruri de zi / Intensitatea iluminarii stopurilor, în functie de intensitatea frânarii (doua trepte) / Lampi de ceata spate

INTERIOR
Scaun conducatorul auto reglabil electronic cu functie de memorare / Scaune sport pentru conducatorul auto si pasagerul fata / Cotiera fata, pe consola centrala, rabatabila, cu compartiment depozitare / Sistem de fixare ISOFIX pentru scaun copil pe bancheta spate / Acces Confort / Cotiera centrala spate cu doua suporturi de pahare integrate / Volan sport îmbracat în piele / Coloana de directie reglabila mecanic în înaltime si adâncime / Aer conditionat automat / Geamuri de protectie solara, verzi, cu banda protectie solara gri shade, inclusiv parbriz din sticla laminata

ECHIPAMENTE FUNCTIONALE
Buton închidere centralizata / Geamuri electrice fata si spate cu deschidere si închidere automate / Atasare centura de siguranta, electrica / Luneta încalzita / Consola centrala spate, cu compartiment de depozitare deschis / Profil personal / Buton Start / Stop motor / Trusa de scule / Închidere centralizata cu telecomanda / Parasolare cu oglinda interioara iluminata / Imobilizator electronic vehicul / Oglinzi exterioare, reglabile electric si încalzite, asferice

COMUNICATII & MULTIMEDIA
Conexiune AUX-In / Radio BMW Business CD compatibil mp3 / Vitezometru cu kilometraj integrat / Computer de bord / Check-Control
Automobilul BMW 335i Coupe, testat de noi, avea incluse urmatoarele optionale (preturi fara TVA):
Culoare – Titanium Silver Metallic – 647,06 Euro
Piele Dakota Grey – 1.260,50 Euro
Pachet M Sport - 2.310,92 Euro
contine urmatoarele echipamente optionale:
- Jante de aliaj usor M Star / spoke tip 193 cu anvelope mixte
- Scaune sport pentru conducator auto si pasagerul din dreapta
- Finisare insertii interioare Argintiu Aluminium Glacier
- Suspensie sport M Sport

 

- Volan sport M îmbracat în piele
- Pachet aerodinamic M
- Pachet BMW Individual Shadow Line foarte lucios
- Capitonaj plafon BMW Individual în antracit
contine în plus:
- Finisare praguri interioare M (cu simbolul M) si suport picior M
(doar pentru modelele cu volan pe stânga)
- Schimbator de viteze Sporthifter (nu pentru tractiune integrala)
si mâner frâna de mâna în piele Aero, inscriptie M, airbag ID
Transmisie automata - 1.815,13 Euro
Volan multifunctional - 126,05 Euro

Sistem de alarma - 386,55 Euro
Telecomanda universala integrata - 210,08 Euro
Sistem de acces confort - 504,20 Euro
Ornamente interioare Aluminium cu striatii longitudinale
Cotiera fata, culisanta - 126,05 Euro
 
Trapa panoramica cu deschidere electrica - 823,53 Euro
Covorase din velur - 84,03 Euro
Oglinda retrovizoare interioara cu functie automata anti-orbire - 134,45 Euro
Suport lombar pentru scaunul conducatorului auto si al pasagerului - 252,10 Euro
Scaune încalzite conducator auto si pasagerul din dreapta - 310,92 Euro
Asistent faza lunga - 109,24 Euro
Senzor de ploaie si faruri automate - 100,84 Euro
Faruri adaptive - 378,15 Euro
Aer conditionat automat
Pachet de lumini - 210,08 Euro

Pret de lista (www.bmw.ro ) pentru modelul BMW 335i Coupe, testat de noi este de 38480 Euro fara TVA, iar pretul final este de 48269,88 Euro fara TVA.

 Foto: Sorin Miclau; Video: Alexandru Enache

Vizualizari: 5253
Peugeot 308

Peugeot 308

Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

Toate anunturile »