rss

Masinile viitorului de la Bentley

  1. 02/02/2010
  2. Categoria: Bentley
  3. Tags: Bentley, designer, viitor
    Vezi toate fotografiile (9)

    Potentialii designeri Bentley au demonstrat viziunea despre modul in care un viitor Bentley ar trebui sa arate.

    Patru studenti ai colegiului Royal College of Art (RCA) din Londra au fost selectati din 18 candidati inscrisi in competitia Masinile Bentley din Viitor.

     Doi concurenti din cei patru vor castiga o stagiatura de sase luni la studioul de design Bentley sub indrumarea responsabilului pentru design-ul exterior, Raul Pires.

    Pires a ajutat deja elevii sa-si rafineze desenele iar aerodinamica pe concepte elevilor sai a fost data intr-un tunel de vant virtual.

    "Munca alaturi de  Bentley a inspirat acesti tineri designeri sa creeze un coupe pentru secolul 21 care cuprinde cele mai recente tehnologii aerodinamice”, a declarat Dale Harrow, seful RCA.

     "Cursul pentru proiectarea vehiculelor atrage absolventii de studii universitare din intreaga lume si e fascinant cum se creeaza o legatura cu o marca britanica care are un astfel de patrimoniu distins", a continuat acesta.
     
    Cele patru finalisti sunt Bora Kim, David Seesing, Marter Wallgren si Mikka Heikkinen.

    Viziunea coreeanului Kim permite utilizatorului sa selecteze motorul lor preferat pentru orice calatorie speciala, in timp ce suedezul Wallgren a creat viziunea sa pentru urmatorul Continental GT.

    Viziunile germanului Seesing si finlandezului Heikkinen sunt construite in jurul maximizarii eficientei aerodinamice.

    "RCA are o reputatie de invidiat in ceea ce priveste atragerea unora din cele mai bune talente, multi dintre absolventii lor ajungand sa lucreze pentru marii producatorii de automobile", a spus Pires.

    "Bentley Motors a incercat intotdeauna sa gaseasca noi modalitati de a incuraja si sprijini persoanele care doresc sa lucreze in industria auto. Asteptam cu nerabdare sa uram bun venit studentilor straluciti de la Royal College care se vor alatura echipei noastre in cursul acestui an”, se arata intr-un comunicat Bentley.

    Vizualizari: 1972