rss

Bentley Motors anunta toate detaliile despre noul Continental GT, Grand Tourer-ul suprem

  1. 30/08/2017
  2. Categoria: Bentley
  3. Tags: Continental GT
    Vezi toate fotografiile (10)

    Proiectata, fabricata si lucrata manual in Marea Britanie, cea de-a treia generatie Bentley Continental GT imbina performanta de top cu luxul si tehnologia de ultima generatie – o formula care a dat nastere celui mai rafinat Grand Tourer produs vreodata.

    Sub capota noului Continental GT se afla versiunea complet noua, imbunatatita, a bine cunoscutului motor Bentley biturbo W12 TSI, de 6,0 litri, care lucreaza cu o transmisie cu dublu ambreiaj, cu opt viteze.

    Motorul W12 TSI este cel mai avansat motor cu 12 cilindri din lume. Configuratia unica in ”W” face ca motorul sa fie mai scurt cu 24% decat echivalentul sau cu o configuratie in ”V”, contribuind la distributia optima a greutatii si marind spatiul din habitaclu.

    Noul motor genereaza 635 CP si dezvolta un cuplu de 900 Nm, accelerand noul Continental GT la 100 km/h in doar 3,7 secunde, pana la viteza maxima de 333 km/h.

    Noul sasiu adaptiv, cu tehnica avansata, utilizeaza sistemul inteligent Bentley Dynamic Ride pe 48 de volti, pentru a asigura o manevrare exceptionala a masinii si calatorii confortabile, indiferent de conditiile rutiere. Noul sistem sporeste confortul pasagerilor si amortizeaza alunecarile laterale la viraje, oferind senzatia de precizie la condus, fara niciun efort.
    Designul exterior atletic este rezultatul utilizarii unor tehnologii revolutionare, caroseria fiind una cu greutate redusa, si totusi solida. Motorul este pozitionat si mai in spate pentru a imbunatati distributia greutatii, generand o performanta dinamica, centrata pe conducatorul auto.

    Pastrand eleganta clasica a celebrului sau precedesor, silueta noului Continental este, in acelasi timp, mai sculpturala si mai bine definita, fiind inspirata de designul conceptului electric EXP 10 Speed 6. Caroseria din aluminiu a fost construita cu ajutorul tehnologiei Super Formed – o tehnica de inalta precizie, care presupune incalzirea aluminiului la 500°C, anterior utilizata la constructia aripilor limuzinelor Bentley. Noul Continental GT este primul automobil de serie din lume cu intreaga caroserie dezvoltata prin aceasta tehnologie.

    Profilul noului Continental GT este mai alungit si mai coborat, partial datorita amplasarii rotilor frontale cu 135 mm mai in fata. Partea din spate are o schimbare radicala de look, etaland stopuri eliptice, ca o reflexie a gurilor sistemului de evacuare de dedesubt.

    Luminile de pe noul Continental GT incorporeaza cea mai noua tehnologie Matrix LED, insa designul farurilor principale este cel care frapeaza, fiind inspirat de muchiile celor mai elegante pahare de cristal. De o claritate impecabila, acestea capteaza lumina asemenea unui diamant.

    In afara de pielea naturala, intalnita la nivelul intregii game Bentley, interiorul noului Continental este innobilat de furniruri din surse sustenabile, inclusiv de Koa – cel mai nou tip de furnir utilizat de marca britanica – si de accente cromate, finisate manual. Peste 10 metri patrati de lemn sunt utilizati in interiorul fiecarui exemplar Continental, iar prelucrarea si insertia manuala a placajelor dureaza nu mai putin de 9 ore.

    De asemenea, clientii pot alege dintre 15 variante de covorase de lux, 8 tipuri diferite de furnir, finisat manual, si 15 optiuni pentru tighelurile de la interior. Pentru exterior, 17 finisaje sunt incluse in paleta standard si pana la 70 de optiuni, in versiunea sa extinsa.

    Inca de la lansare, vor fi disponibile doua pachete de tehnologie pentru noul model: City Specification, pentru calatorii urbane si Touring Specification, pentru calatorii pe distante lungi.

    Noul Continental GT demonstreaza, de asemenea, o evolutie majora in modul unic al Bentley de utilizare a tehnologiei. Printre numeroasele inovatii se numara un panou de bord avansat, complet digital, construit in jurul conducatorului auto, si sistemul rotativ Bentley Rotating Display. Acesta din urma, amplasat intr-o unitate cu trei fete, se roteste pentru a dezvalui un ecran tactil impresionant, de 12,3 inch, trei cadrane analogice (unul ce afiseaza temperatura exterioara, o busola si un cronometru) sau un placaj elegant de furnir, cu un pattern simetric.

    Designul interior al noului Continental GT a fost creat special pentru clientul modern, pasionat de lux, cu o atentie la detalii fara egal, facilitand o acomodare rapida a conducatorului auto cu automobilul. Habitaclul integreaza perfect tehnologia de ultima ora de la bord si cele mai fine materiale naturale, finisate manual. Rezultatul este un spatiu rafinat, armonizat, conectat si luxos.

    Noul Continental GT isi va face debutul mondial la IAA Frankfurt Motor Show, intre 12 si 24 septembrie 2017.

    Vizualizari: 1297