rss

Bentley va folosi tehnologia dezactivarii cilindrilor(?)

  1. 21/07/2009
  2. Categoria: Bentley
  3. Tags: Bentley, Chrysler, Continental Supersports, GM, Grand Bentley
    Vezi toate fotografiile (1)

    Bentley doreste cu tot dinadinsul sa-si aduca o contributie cat mai evidenta la protectia mediului, un prim pas in acest sens fiind facut deja odata cu lansarea lui Continental Supersports (foto) – un “Conti GT” capabil sa functioneze si cu bioetanol.

    In urmatoarea “etapa”, britanicii se gandesc sa implementeze un sistem de dezavctivare al cilindrilor, ce ar putea debuta chiar pe urmasul lui Arnage.

    Tehnologia, similara cu cea folosita de masinile lui GM si Chrysler, va permite intreruperea activitatii anumitor cilindri atunci cand nu este nevoie de intreaga putere a motorului, reducandu-se astfel impactul negativ asupra mediului inconjurator.

    Eforturile echipei de ingineri vor fi insa sprijinite si de catre designeri, echipa care s-a ocupat de trasarea formelor lui Grand Bentley avand grija ca acesta sa fie mult mai eficient din punct de vedere aerodinamic in comparatie cu Arnage.

    Cat despre motorizarea celui mai mare si mai scump Bentley, asteptati-va la un V8 cu o cilindree respectabila, ce-si va trimite forta catre puntea spate via o cutie de viteze cu opt trepte de origine ZF.

    Vizualizari: 1098