rss

Bentley Mulsanne: primele imagini

  1. 17/08/2009
  2. Categoria: Bentley
  3. Tags: 8.0 liter, Bentley, Mulsanne, Phantom, Rolls-Royce
    Vezi toate fotografiile (4)

    Dupa mai multe fotografii si imagini de tip teaser, momentul mult asteptat – dezvelirea inlocuitorului lui Bentley Arnage – a sosit ieri la Pebble Beach, impozanta limuzina facandu-si aparitia printre actorii celui mai important concurs de eleganta de pe teritoriu american.

    Pana la urma il cheama Mulsanne si nu Grand Bentley, dar asta nu e atat de important; esential este faptul ca, in imaginea alaturata, poti admira primul automobil integral desenat si construit la Crewe din 1930 incoace.

    Acesta este practic urmasul de drept al marelui 8.0 liter lansat acum 79 de ani, avand in vedere ca toate limuzinele care au jucat de-atunci si pana acum rolul de nave-amiral a gamei Bentley au fost modele Rolls-Royce cu alte logo-uri.

    Oricum iti vei da seama de asta privindu-l in “ochi”, respectiv in uriasele blocuri optice cu tehnologie LED a caror forma si dimensiuni, raportate la cele doua faruri exterioare, fac o trimitere directa la masinile din perioada interbelica si, bineinteles, la penultimul Bentley fabricat in era lui W.O.

    Restul este practic o reactualizare a designului lui Brooklands – priviti forma aripilor posterioare –, astfel incat, arbitrar, se poate spune ca Mulsanne arata cel mai bine din profil.

    Apropo de nume: britanicii l-au botezat dupa celebrul viraj al circuitului de la Le Mans, neomitand astfel sa aminteasca lumii de vremurile in care Bentley facea legea in cea mai dificila cursa de anduranta din lume.

    Fata de un Continental Flying Spur, Mulsanne este cu aproape 28 cm mai lung, ajungand foarte aproape de dimensiunile lui Phantom; cu toate acestea, masina este atat de bine proportionata, incat nu iti dai seama ca este cat un SUV full-size decat cand te vei afla la doi pasi de ea.

    Deocamdata, nu se stie  exact cat de mult va “rasplati” motorizarea tot acest efort de dinamizare a caroseriei de 5,6 m lungime, majoritatea specialistilor asteptand versiunea complet revizuita a V8-ului de 6,75 litri twin-turbo cu cel putin 500 CP si 1.000 Nm.

    Mai multe informatii referitoare la tehnica noului Mulsanne vom afla de la Frankfurt, unde cel mai mare Bentley va fi cu siguranta una dintre atractiile principale ale show-ului.

    Vizualizari: 1264