rss

Video: Audi Urban Concept, noi informatii oficiale

  1. 12/09/2011
  2. Categoria: Audi
  3. Tags: Audi, electric, urban concept
    Vezi toate fotografiile (8)

    Audi a publicat noi detalii despre noul Urban Concept, prototip futurist cu doua locuri si propulsie electrica, dezvoltat pentru zonele urbane. Modelul va fi prezentat la Frankfurt si in varianta cabrio.

    Masina are doua locuri in tandem, cantareste numai 480 kg si a avut ca sursa de inspiratie celebrele exemplare de curse Auto Union ale anilor '30.

    Ineditul concept masoara 3,219 metri in lungime, 1,678 metri in latime si are o inaltime de numai 1.189 metri. Caroseria este realizara din fibra de carbon, iar habitaclul beneficiaza de materiale precum CFRP si aluminiu. Din aceste ultime doua materiale este realizat si sistemul de suspensie. La exterior se remarca jantele impresionante de 21 inch din aliaj.

    Propulsia este asigurata de doua motoare electrice amplasate intre rotile din spate, colegate pentru a putea fi actionate de o transmisie cu un singur raport. Impreuna, cele doua unitati produc un total de 20 CP si un cuplu maxim de 47 Nm. Acestea sunt alimentate de baterii litiu-ion, care cantaresr aproximativ 90 de kilograme.

    In aceasta configuratie, sprintul de la 0 la 100 km/h este efectuat in 16,9 secunde, in timp ce pentru a accelera pana la 60 km/h, Audi Urban Concept are nevoie de 6 secunde. Viteza maxima este limitata de 100 km/h, iar autonomia este de 73 km.

    Pentru a reincarca complet bateria, aveti nevoie de 20 de minute la 400 de volti si aproximativ o ora, la o priza normala de 230 volti.

    Pe langa standardele airbaguri, autovehiculul este echipat cu un sistem care ajuta soferul sa evita coliziunile cu pietonii.

    Vizualizari: 1945