rss

Rabla 2011 va demara dupa jumatatea lunii martie

  1. 14/02/2011
  2. Tags: rabla 2011, voucher
    Vezi toate fotografiile (1)

    Etapa Rabla 2011 va incepe in jurul datei de 20 martie, acest ragaz de timp fiind necesar pentru a-l pune in functiune, a declarat ministrul Mediului, Borbely Laszlo.

    Printre pasii tehnici care vor conduce la demararea Rabla 2011 se numara tiparirea in Monitorul Oficial a bugetului Fondului de Mediu, precum si a ghidului programului. Totodata, va avea loc sesiunea de validare pentru colectorii si vanzatorii de masini. Acest proces va dura aproximativ o luna de zile.

    In 2010 au luat parte la program 200 de colectori si 100 de vanzatori de masini, iar din Fondul de Mediu au fost disponibili 722 de milioane de lei. Cea mai mare parte a masinilor casate anul precedent au avut varste cuprinse intre 15 si 25 ani, a mentionat ministrul Mediului.

    Noua etapa Rabla va avea aceleasi reguli din 2010. Se vor acorda tot trei tichete, in valoare  3.800 fiecare.

    In plus, incepand din acest an eligibile la Programul Rabla vor fi si institutiile publice, care se vor putea inscrie numai daca vor fi finantate integral in bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale, dupa caz, din venituri proprii si subventii acordate de la bugetul de stat, bugetele locale, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetele fondurilor speciale, sau integral din venituri proprii.

    Programul Rabla 2011 este destinat atat persoanelor fizice, cat si celor juridice, oferind persoanelor fizice posibilitatea achizitionarii unui autovehicul nou prin cumularea pana la trei tichete valorice. Un tichet valoreaza 3.800 lei, romanii putand da maximum trei tichete (11.400 de lei) la cumpararea unei masini noi.

    Vizualizari: 3343