rss

eVaro, hibridul sportiv cu trei roti

  1. 19/01/2010
  2. Categoria: Aro
  3. Tags: electric, evaro, Hibrid
    Vezi toate fotografiile (1)

    O companie canadiana a prezentat raspunsul la masina electrica Tesla: eVaro, un hibrid sportiv cu trei roti.

    Designerii eVaro pretind ca hibridul cu trei roti are o viteza maxima de peste 200 km/h si poate calatori mai mult de 200 kilometri doar cu energia electrica.
     
    Modelat pe o tehnologie similara cu Chevrolet Volt, eVaro ruleaza numai cu motorul sau electric, avand disponibil si un mic motor pe benzina care actioneaza ca un generator in momentul in care bateriile se descarca.
     
    Constructorul, Future Vehicle Technologies, anunta ca masina este mai practica decat Tesla, deoarece inlatura anxietatea "autonomiei", prezenta la masinile electrice obisnuite. Motorul electric poate fi incarcat la domiciliu, in trei ore.

    Producatorul sustine masina are trei roti in loc de patru pentru a salva carburant.

    Masina este una dintre cele 43 de finaliste participante la Automotive X-Prize, o competitie din SUA care va acorda un premiu de 10 milioane dolari pentru vehiculele super-eficiente.

    Pentru a se califica, fiecare participant trebuie sa fie capabil sa atinga 2,3 litri pe 100 km, in timp ce ofera performante acceptabile.

    FVT spera sa foloseasca publicitatea din jurul acestui concurs ca o trambulina pentru a rula o productie initiala de 3000 de autoturisme.

    Vizualizari: 2557