rss

Nissan Leaf NISMO RC, o electrica de curse in miscare

  1. 27/04/2011
  2. Categoria: Nissan
  3. Tags: leaf, Nissan
    Vezi toate fotografiile (1)

    Este prima masina de curse care nu va face apel la sistemul de evacuare, primul automobil de curse cu zero emisii si primul model de competitie care nu isi va face simtita prezenta pe pista prin sunetele zgomotoase. Este vorba de Nissan Leaf NISMO RC, o electrica de curse construita pe platforma Leaf.

    Conceptul japonezilor este cu 2 cm mai lung (4,47 m), cu 17 cm mai lat (1,94 m) comparativ cu Leaf si scade cu 35 cm in inaltime. La construirea modelului au fost utilizate materiale compozite si fibra de carbon, rezultatul final fiind o greutate de 938 gk, cu aproximativ 40% mai mica decat versiunea de serie. Bateria este pozitionata central pentru a imbunatati distribuirea greutatii.

    Unitatea electrica dezvolta 110 CP si un cuplu maxim de 281 Nm. Viteza maxima este de 150 km/h, iar sprintul 0-100 km/h este efectuat in 6,85 secunde. Prototipul Leaf NISMO RC beneficiaza de tractiune spate.  Energia furnizata de baterii asigura un timp de 20 de minute pe pista.

    Modelul electric de curse nu va fi implicat in competitii, conceptul fiind construit in scop demonstrativ. Mai jos il puteti vedea in actiune:

    Vizualizari: 2004