rss

Nissan lucreaza la o serie de acumulatori mai ieftini

  1. 21/10/2009
  2. Categoria: Nissan
  3. Tags: baterie, leaf, Nissan
    Vezi toate fotografiile (1)

    Nissan intentioneaza sa dezvolte un set de baterii pentru vehiculele sale electrice. Astfel, producatorul intentioneaza sa proiecteze acumulatori mai usori si mai putin costisitori decat bateriile folosite in prezent.

    Nissan va lansa noul vehicul electric Leaf la sfarsitul anului viitor insa acesta va beneficia de bateriile litiu ion actuale, care ofera o autonomie de 160 km cu o incarcare completa.

    In ajunul Salonului Auto de la Tokyo, presedintele Nissan Carlos Ghosen a declarat ca planurile companiei sunt pentru viitor si ca deocamadata doreste sa mentina controlul asupra dezvoltarii bateriilor si asupra costurilor de productie.

    "Daca vrei sa detii controlul asupra costurilor, trebuie sa te implici", a declarat Ghosn. "Dorim sa ne asiguram ca putem conduce bateria spre directia in care vrem sa ne indreptam." a continuat acesta.

    Nissan va colabora pentru dezvoltarea noilor acumulatori cu Departamentul de Energie al Oak Ridge National Laboratory. Oak Ridge afirma ca sut capabili sa dezvolte o baterie care sa aiba o autonomie de 643 km cu o singura incarcare.

    Vizualizari: 1615