rss

VW va lansa un rival pentru Range Rover Evoque pana in 2014

  1. 09/12/2011
  2. Categoria: VW
  3. Tags: evoque, SUV, Vw
    Vezi toate fotografiile (1)

    Volksvagen planuieste sa lanseze un concurent pentru noul Range Rover Evoque. Modelul va avea ca sursa de inspiratie conceptul Cross Coupe, dezvaluit recent la Salonul Auto de la Tokyo.

    "Credem ca segmentul SUV-urilor va creste si numarul de variante SUV, de asemenea. Clientilor le plac SUV-urile cu o imagine sportiva, in special datorita pozitiei inalte a scaunelor", a declarat un oficial VW. Acesta a recunoscut ca interiorul conceptului ar putea suferi modificari semnificative in varianta de productie.

    SUV-ul compact va imparti platforma cu viitorul Audi A3 si Volkswagen Golf si va fi oferit in mai multe variante de caroserie, inclusiv o versiune sportiva cu trei usi. In plus, sistemul de propulsie hibrid cu tractiune integrala regasit pe concept ar putea fi lansat intr-un viitor ceva mai indepartat.

    In partea frontala a prototipului sunt amplasate un motor pe benzina turbo de 147 CP si 210 Nm si o unitate electrica de 54 CP si 180 Nm. Acestea pot lucra impreuna sau individual pentru a pune in miscare axa fata.

    Pentru tractiune integrala sau actionarea modului electric, intra in actiune cel de-al doilea propulsor electric, amplasat in spate. Acesta din urma dezvolta pana la 114 CP si un cuplu maxim de 270 Nm. Puterea totala a sistemului de propulsie ajunge la 261 CP.

    Pe langa anuntarea unui viitor rival pentru Evoque, conceptul lansat la Tokyo anunta si directia stilistica a viitoarelor SUV-uri VW, in special a noii generatii Tiguan, care va imprumuta aspectul frontal.


    Vizualizari: 2198