rss

VW Cross Coupe, un SUV hibrid cu un consum de numai 1,8 litri/100 km

 1. 05/03/2012
 2. Categoria: VW
 3. Tags: Cross coupe, Hibrid, SUV, Volkswagen
  Vezi toate fotografiile (1)

  Volkswagen a pregatit o versiune imbunatatia a SUV-ului hibrid Cross Coupe. Casa auto din Wolfsburg anunta un consum de numai 1,8 litri la 100 de kilometri, cifra ce impresioneaza cu atat mai mult cu cat prototipul atinge 220 km/h.

  Constructorul german va aduce la Salonul Auto de la Geneva o varianta upgradata a conceptului Cross Coupe, prezentat cu ceva timp in urma la Tokyo. Cu un consum record, SUV-ul coupe beneficiaza de un motor TDI nou, care va fi dezvaluit de VW in cadrul aceluiasi eveniment.

  TDI-ul este ajutat de doua unitati electrice care au facut casa si cu motorul pe benzina, de pe prototipul initial. Cele doua motoare electrice asigura o autonimie de 40 kilometri. Intreg sistemul de propulsie dezvolta o putere totala de 306 Cai Putere.

  Anteriorul Volkswagen Cross Coupe cu motor TSI producea 265 Cai Putere. Astfel echipat, conceptul realiza sprintul de la 0 la 100 km/h in 7 secunde, atingea o viteza de top de 200 km/h si avea un consum de 2,7 litri/100 km.

  Prin comparatie, noua motorizare TDI este nu doar mai eficienta si mai "curata", ci si mai puternica.

  Modelul de serie Cross Coupe va fi lansat in anul 2014, moment in care VW va intra pe segmentul de piata al SUV-urilor cu linii coupe, in stilul Audi Q7 si BMW X6. Fata de cele doua rivale, propunerea Volkswagen este mai compacta.

  Vizualizari: 7605