rss

VW ar putea atinge recordul de 7 mil vehicule vandute in toata lumea in 2010

  1. 21/10/2010
  2. Categoria: VW
  3. Tags: vanzari, , VW,
    Vezi toate fotografiile (1)

    Volkswagen ar putea vinde un record de 7 milioane de vehicule la nivel mondial in acest an si in felul acesta va reduce diferenta de vanzari fata de Toyota la putin peste 1 milion de unitati, de la 1,5 milioane cat a fost anul trecut.

     

    Vanzarile Volkswagen s-au imbunatatit cu 12,7 % ajungand la un record de 5,4 milioane autoturisme, SUV-uri si vehicule utilitare usoare in primele noua luni ale anului 2010, ceea ce inseamna ca producatorul german este pe cale de a deveni cel mai mare producator auto din lume.

    Vanzarile Volkswagen in Europa au crescut cu 1,1% pana la 2,5 milioane de unitati, in timp ce in China s-au imbunatatit cu 39% pana la aproape 1,5 milioane de masini comercializate.

     

    Anul acesta, la Paris Motor Show, Christian Klingler, director de vanzari, a spus ca Volkswagen si-ar putea atinge obiectivul de a inregistra 10 milioane de unitati vandute inainte de 2018. Cand acest numar va fi atins, Volkswagen va depasi Toyota in vanzari, dar, de asemenea, la profituri, si va deveni cel mai mare producator de masini din lume.

     

    Vizualizari: 1222