rss

Volkswagen pregateste o masina de 6.000 euro

  1. 12/02/2013
  2. Categoria: VW
  3. Tags: Low-cost, Volkswagen, Vw
    Vezi toate fotografiile (1)

    Volkswagen planuieste sa construiasca o masina de 6.000 de euro. Modelul low-cost va fi lansat pe piata la finele anului 2015 si va fi proiectat special pentru piata din China.

    Martin Winterkorn, directorul Grupului Volkswagen, a confirmat intr-un interviu pentru o publicatie germana ca va incepe productia unei masini foarte ieftine in 2015. Vehiculul low-cost, proiectat pentru piata chineza, va costa in jur de 6.000 - 7.000 euro.

    "Dezvoltam o masina de buget al carei pret sa fie intre 6.000 si 7.000 euro”, a declarat Winterkorn. „Circa trei milioane de masini din acest segment sunt vandute anual in China”. Proiectarea nu va fi realizata in totalitate de Volkswagen. „Trebuie sa adoptam noi metode. Baza va fi creata in Germania: cum va arata, ce motoare va avea. Ulterior, dezvoltarea va fi preluata de partenerul nostru din China si produsa incepand cu anul 2015”.

    Pentru a tine costurile scazute, constructia si ingineria partiala a masinii vor fi realizate in tari cu costuri reduse, iar componentele si materialele vor fi furnizate local.

    Noul model low-cost va fi comercializat sub un brand nou, neanuntat inca. Pentru a tine pasul cu gusturile clientilor, masina va fi oferita in mai multe variante de caroserie si va avea un design ce nu va arat "ieftin", a conchis oficialul Volkswagen.

    Vizualizari: 3057