rss

Volkswagen: Conceptul care consuma 0,9 litri/100 km va fi produs in serie

  1. 01/11/2011
  2. Categoria: VW
  3. Tags: Volkswagen, xl1
    Vezi toate fotografiile (1)

    Volkswagen a dat unda verde conceptului care se lauda cu un consum de numai 0.9 litri la suta de kilometri. Modelul de serie va ajunge pe piata in anul 2013.

    Vestea a fost data de Martin Winterkorn, CEO-ul grupului VAG, care a declarat ca in viitorul apropiat vom putea cumpara acest autovehicul super eficient. Prototipul XL1, din care va deriva produsul finit, a fost prezentat oficial in luna ianuarie a acestui an, la Salonul Auto de la Qatar.

    Volkswagen XL1 Concept masoara in lungime 3,88 metri, 1,66 metri in latime si are o inaltime de 1,15 metri. La realizarea caroseriei au fost utilizate materiale usoare precum fibra de carbon si aluminiu, iar structura este construita tot din fibra de carbon, fapt ce asigura o greutate de numai 795 kilograme.

    Propulsia este asigurata de un sistem hibrid compus dintr-un turbodiesel de 800 cc, care dezvolta 48 Cai Putere si un cuplu maxim de 120 Nm, si un motor electric capabil sa livreze 27 CP si un cuplu de 100 Nm.

    Puterea este transmisa prin intermediul unei cutii de viteze DSG cu sapte trepte, modelul garantand o autonomie de 35 kilometri doar cu propulsie electrica. Reincarcarea bateriilor litiu-ion se poate face utilizand o priza normala. Totodata, energia pierduta la franare este recuperata pentru a alimenta propulsorul electric.

    La capitolul performante, prototipul nu dezamageste, luand in calcul faptul ca este vorba de un model destinat utilizarii urbane. Viteza maxima este de 160 km/h, iar sprintul de la 0 la 100 km/h este efectuat in 11,9 secunde.

    Cu un plin de 10 litri de combustibil si bateria reincarcata complet, hibridul poate parcurge o distanta de aproximativ 550 kilometri.

    Potrivit Automotive News, autoturismul cu doua locuri va fi produs intr-un numar limitat de exemplare, incepand din 2013.

    Vizualizari: 2313