rss

Oficial: Volkswagen prezinta versiunea de serie Up

  1. 22/08/2011
  2. Categoria: VW
  3. Tags: Up, Volkswagen
    Vezi toate fotografiile (15)

    Volkswagen prezinta cel mai mic model al sau, noul Up. Citadina reprezinta versiunea de serie a conceptului cu acelasi nume, iar debutul va avea loc la Salonul Auto de la Frankfurt.

    Mostenitorul lui Lupo intra in segmentul masinilor compacte, destinate marilor aglomerari urbane. Masina masoara 3,52 metri in lungime, 1,42 in latime si 1,48 in lungime. Astfel, Volkswagen Up este cu 43 cm mai scurt si cu 2 cm mai inalt decat fratele mai mare, Polo.

    Habitaclul poate gazdui patru pasageri, iar compartimentul pentru bagaje ofera 251 litri, cu posibilitatea extinderii la 951 litri, prin rabatarea scaunelor din spate.

    Noul Volkswagen Up este construit pe platforma modulara MQB, care va da ulterior nastere viitoarelor Polo, Golf sau Passat. Constructorul auto ofera noul propulsor cu trei cilindri de 1,0 litru, cu doua versiuni de putere: de 60 si de 75 CP.

    Prima versiune inregistreaza un consum de 4,2 litri la suta de km, in timp ce varianta mai puternica are nevoie de 4,3 litri pentru a parcurge o suta de km. In anul 2013, Volkswagen va propune o versiune electrica si una pe GPL.

    La lansare, modelul va fi disponibil cu o transmisie manuala cu cinci rapoarte si trei niveluri de echipare: Take Up, Move Up si High Up. O cutie automata va fi oferita in anul 2012.

    Interesant este sistemul City Emergency Braking, care actioneaza pana la 30 km/h pentru a preveni sau pentru a reduce daunele, in cazul in care conducatorul auto nu prevede in timp util un pericol iminent.

    Din lista de echipari nu lipseste nici sistemul Personal Infotainment Device (PID), un centru de control al sistemului de navigatie, al telefonului si al radio-ului.

    Volkswagen Up va ajunge pe piata in anul 2012 si va avea un pret de pornire de circa 9.800 euro.

    Vizualizari: 3080