rss

Oficial: Grupul VW preia Porsche

  1. 05/07/2012
  2. Categoria: VW
  3. Tags: Porsche, Volkswagen
    Vezi toate fotografiile (1)

    Grupul Volkswagen va deveni, in sfarsit, actionar unic al Porsche incepand cu 1 august, grupul achizitionand restul de 50,1% din actiunile constructorului auto de masini sport pentru suma de 4,46 miliarde euro, achitata in cash.

    Tentantivele Volkswagen de a prelua controlul asupra Porsche vor deveni in curand realitate. Marele grup auto va cumpara diferenta de 50,1% din actiunile producatorului auto, dupa sapte ani de dispute iscate in sanul familiei Piech-Porsche.

    Preluarea completa a Porsche de catre Volkswagen era programata pentru septembrie 2011, insa obstacolele de natura juridica au amanat momentul. Acum cele doua companii au ajuns la un acord, iar fuziunea se va produce in jurul datei de 1 august, cu aproximativ doi ani mai repede decat fusese initial estimat.

    Astfel, Porsche va fi completa portofoliul de marci al Volkswagen, care deţine branduri de succes precum Audi, Skoda sau Seat, dar si constructorul de motociclete Ducati si producatorii de camioane MAN si Scania.

    Volkswagen Group are 400.000 angajati la nivel mondial si a inregistrat venituri de 159 miliarde euro in 2011 si profit net de peste 15 miliarde euro, fiind cel mai mare constructor auto din Europa.

    De partea cealalta, Porsche Automobil Holding SE are 12.000 de angajati si venituri de 10,9 miliarde euro in ultimul an fiscal.


    Vizualizari: 3443