rss

Noutatile Volkswagen de la Frankfurt

  1. 15/09/2011
  2. Categoria: VW
  3. Tags: Beetle, nils, Up, Volkswagen
    Vezi toate fotografiile (9)

    Vizitatorii standului Volkswagen de la Salonul Auto de la Frankfurt pot vedea o sumedenie de noutati. Principala atractie a fost noul model Up, prezentat in mai multe versiuni, precum si conceptul sportiv Beetle R si Nils, un monopost cu propulsie electrica.

    Pentru evenimentul german, Volkswagen a pregatit mai multe versiuni ale noul Up: Buggy Up!, e-Up!, White Up!, GT Up!.

    Modelul de segment A are la baza platforma modulara MQB, care va da ulterior nastere viitoarelor Polo, Golf si Passat. Oferta de motorizari include noul propulsor cu trei cilindri de 1,0 litru, in doua versiuni de putere: de 60 si de 75 CP.

    Daca prima versiune are nevoie de 4,2 litri pentru a parcurge o suta de kilometri, varianta mai puternica inregistreaza un consum de 4,3 litri/100 km. Ulterior, in 2013, constructorul auto va lansa o versiune electric si una pe GPL.

    La lansare, citadina va fi oferita cu o cutie de viteze cu cinci trepte si trei niveluri de echipare: Take Up, Move Up si High Up. O cutie automata va fi oferita in anul 2012.

    Alaturi de acesta, si-a facut aparitia Beetle R, cel mai sportiv dintre "gandaci". Prototipul livrat in cel mai agresiv mod cu putinta, insista asupra caracterului masculin al modelului.

    Caroseria conceptului este vopsita in nuanta Serous Grey si beneficiaza de jante din aluminiu cu diametru de 20 de inch. VW Beetle R este pus in miscare de un motor TSI supraalimentat de 2,0 litri. Desi puterea nu a fost dezvaluita, motorul ar putea livra 240 de cai, gestionati prin intermediul unei transmisii DSG cu sase trepte.

    Constructorul auto a plusat si la capitolul design, spoilerul fata fiind acum mai aproape de sol. Masinuta a primit trei grila de aerisire, una pentru a alimenta motorul cu oxigen, iar cele doua laterale pentru a raci franele. Posteriorul beneficiaza de doua tevi de espamament cromate, iar habitaclul dispune de scaune sport, tapiterie din piele Nappa si, evident, logo-ul R.

    Pe lista noutatilor Volkswagen figureaza si conceptul Nils, un autovehicul electric cu un singur loc, proiectat pentru zonele aglomerate. Similar varului Audi Urban Concept, modelul este pus in miscare de un motor electric care produce 20 CP in conditii normale. Atunci ca situatia o cere, unitatea poate dezvolta pana la 34 CP.

    Noul Nils are nevoie de 11 secunde pentru a atinge 100 km/h si are o viteza maxima de 130 km/h. Autonomia asigurata de baterii litiu-ion este de 65 km.

    Vizualizari: 2674