rss

Detroit 2012:VW Jetta Hybrid si E-Bugster Concept

  1. 11/01/2012
  2. Categoria: VW
  3. Tags: Beetle, Hibrid, vw jetta
    Vezi toate fotografiile (13)

    Volkswagen a adus la Detroit doua noi propuneri, in premiera mondiala. Ambele stau sub semnul trendului ecologic, subliniind angajamentul constructorului auto de a reduce consumul de combustibil si emisiile de noxe.

    Primul, Jetta Hybrid, este pus in miscare de un sistem de propulsie format dintr-un motorul de 1.4 litri TSI, care dezvolta 150 Cai Putere, si o unitate electrica de 27 Cai Putere. Puterea este transmisa cu ajutorul unei cutii de viteze DSG cu dublu-ambreiaj si sapte rapoarte.

    Modelul este un autovehicul hibrid care poate functiona in modul electric pana la o viteza maxima de 70 km/h, acoperind o distanta de cel mult doi kilometri.

    Pe langa Jetta Hybrid, casa auto a lansat si conceptul E-Bugster, un autovehicul electric bazat pe actuala generatie Beetle. In ciuda propulsiei electrice, autoturismul se declara un sportiv convins. Cu numai doua locuri, modelul se remarca prin jantele uriase de 20 inch, barele de protectie noi si prin eleronul subtil.

    Motorul electric cantareste numai 80 de kilograme si produce 116 Cai Putere. Bateriile litiu-ion ofera o autonomie de 180 kilometri si pot fi reincarcate atat la o priza de 220 V, cat si la una de 120 V.

    Masina este dotata cu un sistem de recuperare a energiei pierdute la franare, care intra in functiune de indata ce este ridicat piciorul de pe acceleratie, transformand energia cinetica in energie electrica, stocata in baterii.

    Vizualizari: 3137
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »