rss

Cum vor arata viitoarele SUV-uri Volkswagen

  1. 30/11/2011
  2. Categoria: VW
  3. Tags: Cross coupe, SUV, Volkswagen
    Vezi toate fotografiile (12)

    Volkswagen a lansat la Salonul Auto de la Tokyo noul Cross Coupe, un concept care anunta viitoarea directie de design a SUV-urilor VW.

    Klaus Bischoff, directorul executiv al Volkswagen Design,  a confirmat ca acest prototip previzualizeaza modelele SUV si crossover ale marcii germane: "Este fata viitoarelor SUV-uri VW", a declarat oficialul. In concordanta cu afirmatiile lui Bischoff, estetica conceptului Cross Coupe se va regasi si pe a doua generatie Tiguan.

    Primul autovehicul construit pe noua platforma modulara MQB este un crossover hibrid cu patru locuri, care imbina caracteristicile unui coupe cu patru usi cu cele ale unui SUV compact, fapt ce a dat nastere unor zvonuri potrivit carora Cross Coupe s-ar putea transforma intr-un adevarat rival pentru Range Rover Evoque.

    "Nu excludem posibilitatea de a ne imbogati gama cu un SUV sportiv la un moment dat. Insa mesajul principal al noului Cross Coupe tine de designul care se va regasi in curand pe SUV-urile de serie", scrie Autocar, care citeaza surse din interiorul companiei.

    Prototipul este propulsat, in functie de situatie, de trei motoare. In partea frontala sunt pozitionate un motor pe benzina turbo de 147 Cai Putere si 210 Nm si o unitate electrica de 54 Cai Putere si 180 Nm. Acestea pot lucra impreuna sau individual pentru a pune in miscare axa fata.

    In momentul in care se doreste tractiune integrala sau actionarea modului electric, intra in actiune cel de-al doilea propulsor electric, amplasat in spate. Acesta din urma dezvolta pana la 114 Cai Putere si un cuplu maxim de 270 Nm. Puterea totala a sistemului de propulsie ajunge la 261 CP.

    Cross Coupe sprinteaza de la 0-100 km/h in doar 7 secunde si are o viteza maxima de 201 km/h.

    Bateriile litiu-ion asigura o autonomie in modul electric de 45 kilometri. In plus, cele doua motoare electrice au rolul si de generator al energiei pierdute la franare, recuperate pentru reincarcarea bateriilor.

    Volkswagen declara un consum in ciclu mixt de numai 2,7 litri la suta de kilometri si un nivel al emisiilor de noxe de 62 grame per kilometru. Cu un plin, SUV-ul poate parcurge 815 kilometri in modul hibrid.

    Vizualizari: 2704