rss

Cu ochii pe Panamera. Volkswagen pregateste un Arteon R cu motor VR6 turbo si 404 cai putere

  1. 18/12/2017
  2. Categoria: VW
  3. Tags: arteon r, noul volkswagen arteon r, Volkswagen, volkswagen arteon, volkswagen arteon r
    Vezi toate fotografiile (4)

    Momentan, cel mai puternic Volkswagen Arteon pe care-l poti cumpara este versiunea R-Line pe benzina, cu transmisie automata si tractiune integrala, care ofera 280 de cai putere. Ei bine, acest lucru s-ar putea sa se schimbe in viitorul nu foarte indepartat.

    Asta pentru ca brand-ul din Wolfsburg intentioneaza sa lanseze un Arteon R pur-sange, ca parte a planurilor de extindere a gamei de performanta. Anuntul a fost facut de un purtator de cuvant din cadrul Volkswagen, care a confirmat deasemenea ca inginerii lucreaza deja la un prototip.

    Partea cea mai interesanta este propulsorul pe care acest nou model il va ascunde sub capota, iar in acest caz vorbim despre un agregat VR6. Acesta urmeaza sa aiba o capacitate de 3.0 litri, turboalimentat, si o putere de 404 cai putere. La fel ca si actualul varf de gama, noul Arteon R va oferi o tractiune integrala 4MOTION si desigur, o transmisie automata DSG.

    "Sunt ferm convins ca aceasta combinatie este extrem de reusita. Am combinat-o cu ultima versiune a sistemului nostru de tractiune integrala, prin care poti sa provoci un caracter supravirator. Este o masina cu adevarat puternica. Poti invinge toate masinile Porsche Panamera de pe strada," a afirmat Martin Hube.

    In Romania, Volkswagen Arteon este disponibil de la 34.824 de euro. Varful de gama este reprezentat de versiunea R-Line cu tractiune integrala si transmisie automata, care costa de la 45.084 euro in sus.

    Vizualizari: 1883