rss

Conceptul hippie VW Bulli, tot mai aproape de productie

  1. 16/08/2011
  2. Categoria: VW
  3. Tags: bulli, T1, Volkswagen
    Vezi toate fotografiile (1)

    Volkswagen ar putea lansa in viitorul apropiat versiunea de productie a prototipului flower-power Bulli, prezentat in luna martie la Salonul Auto de la Geneva. Informatia este cu atat mai reala, cu cat vine chiar de la Walter da Silva, directorul de design VW.

    Conceptul lansat in primavara a readus in atentia publicului spiritul anilor '50, prin reinterpretarea celebrului Transporter 1. Minivanul hippie masoara aproape 4 metri in lungime, are o latime de 1,75 metri, o inaltime de 1,70 metri si un ampatamanet este de 2,62 metri.

    Volkswagen Bulli poate gazdui pana la sase persoane, iar spatiul pentru bagaje este de 370 litri. Acesta poate fi extins pana la 1.600 litri, prin rabatarea scaunelor din spate.    

    Prototipul dezvaluit la Geneva beneficiaza de propulsie electrica, fiind pus in miscare de o unitate de 114 CP. Sprintul de la 0 la100 km/h este realizat in 11,5 secunde, in timp ce viteza maxima este limitata electronic la 140 km/h. Bateriile ii asigura o autonomie de 300 km.

    Daca va lua calea productiei, viitorul Volkswahen Bulli va fi oferit si cu propulsoare traditionale si va fi asamblat la la uzina din Puebla (Mexic) unde e produs si noul Beetle. Lansarea nu va avea loc mai devreme de anul 2014 si va reprezenta o solutie pentru clientii doritori de masini retro si tehnologii de ultima ora.

    Vizualizari: 2103