rss

VW si BYD vor produce impreuna noi modele electrice

  1. 26/05/2009
  2. Categoria: VW
  3. Tags: BYD, electric, golf twin drive, Volkswagen, Vw
    Vezi toate fotografiile (1)

    In timpul vizitei de lucru pe care a efectuat-o saptamana trecuta in Germania, presedintele companiei chineze BYD, Wang Chuanfu, a semnat un acord de principiu cu omologul sau german al Grupului Volkswagen, Martin Winterkorn, in vederea unei colaborari privind producerea unor viitoare vehicule hibride si electrice, care joaca un rol din ce in ce mai important in Asia si in special in China.

    In timpul vizitei la noul Elektrotraktion Technology Centre din Isenbuttel, Chuanfu si Winterkorn au purtat discutii de ordin tehnis, dar au si testat cateva modele VW, printre care un Golf Twin Drive si un nou prototip pentru un vehicul electric.

    Desi nu s-a facut nici un anunt oficial in privinta unei posibile colaborari intre cele doua companii, se pare ca exista sanse mari sa vedem tehnologia hibrida VW pe viitoarele modele pe care le va produce BYD (Build Your Dreams). Pentru aceia dintre dumneavoastra care nu stiti, BYD este constructorul chinez care recent a clonat SUV-ul Porsche Cayenne.

    VW a incheiat recent un parteneriat cu concernul nipon Sanyo pentru furnizarea unei noi tehnologii de baterii litiu-ion, iar in ultimele 12 luni a dezvaluit mai multe concepte hibride si electrice. Cu toate acestea, producatorul german nu intentioneaza sa produca in masa astfel de modele inainte de anul 2015.

    Vizualizari: 1347