rss

VW Tiguan este "Cel mai 4x4 SUV" din Romania

  1. 12/06/2012
  2. Categoria: VW
  3. Tags: evoque, Tiguan, Touareg, Volkswagen
    Vezi toate fotografiile (5)

    Volkswagen Tiguan a fost desemnat "Cel mai 4x4 SUV", devansand modele precum Dacia Duster, Hyundai ix35, Kia Sportage, Mazda CX-5, Mitsubishi ASX, Skoda Yeti, in cadrul unei competitii jurizate de Auto.ro si alti parteneri.

    In urma celei de-a 11-a editie a concursului, VW Tiguan a iesit castigat titlul „Cel mai 4x4 SUV” din Romania. De partea cealalta, Range Rover Evoque a fost desemnat „Cel mai 4x4 SUV Premium” din Romania, depasind Audi Q3, Mercedes-Benz ML-Class si Volvo XC60.

    Clasa off-road a fost dominata tot de un model german, VW Touareg, care a fost ales „Cel mai 4x4 off-road” din tara noastra. La editia din acest an, modelul german a surclasat Jeep Wrangler si Land Rover Discovery 4, alte doua nume cu greutate din acest segment.

    Surpriza acestei editii a venit la categoria „Cel mai 4x4 pick-up din Romania”, unde s-a impus Isuzu D-MAX. Un model apreciat de cei 10 membri ai juriului in primul rand pentru calitatile afisate in teren accidentat, dar si pentru consum sau pentru pretul de achizitie. Rivalii pe care D-MAX i-a avut de infruntat au fost Mitsubishi L200, Nissan Navara si Volkswagen Amarok.

    Modelele eligibile in aceasta competitie au intrat in vanzare in Romania pana in primul semestru al anului 2012. Acordarea celor 4 distinctii s-a facut in urma testelor efectuate pe 9 si 10 iunie de cei 10 membri ai juriului cu automobilele nominalizate.

    Probele on-road s-au desfasurat pe drumul DN 73A, pe tronsonul dintre Mausoleul Mateias si combinatul Holcim. Testele off-road au avut loc pe doua trasee de munte amenajate in jurul comunei Leresti.

    Vizualizari: 9746