rss

Volkswagen va lansa un SUV bazat pe Polo

  1. 15/10/2012
  2. Categoria: VW
  3. Tags: Polo, SUV, Volkswagen
    Vezi toate fotografiile (1)

    Volkswagen planuieste sa lanseze un SUV de mici dimensiuni ce va avea la baza modelul Polo. Viitorul rival al lui Nissan Juke va ajunge pe piata in anul 2014, anunta Autocar.

    Volkswagen se pregateste sa intre in forta pe segmentul SUV-urilor compacte, aflat in plina expansiune, cu un nou model bazat pe noua generatie a citadinei Polo. Viitorul SUV va fi construit pe noua platforma modulara MQB, care va fi utilizata si pentru viitoarea generatie Polo.

    Rivalul crossoverelor MINI Countryman si Nissan Juke va avea dimensiuni similare cu Audi Q2, model ce a fost anticipat de conceptul Crosslane Coupe lansat luna trecuta la Salonul Auto de la Paris.

    In ceea ce priveste estetica, micutul SUV de la VW va imprumuta elemente de stil regasite pe prototipul Cross Coupe, al carui debut a avut loc anul trecut la Salonul Auto de la Tokyo. La acea vreme, seful de departamentului de design, Klaus Bischoff, a declarat ca acel concept previzualizeaza directia stilistica a viitoarelor SUV-uri din gama Volkswagen.

    Noul crossover bazat pe Polo va fi adaptat in functie de piata. O versiune mai putin echipata va fi lansata pe pietele emergente, in timp ce modelul european va fi echipat cu tehnologii avansate si materiale premium.

    Tractiunea va fi atat pe doua roti, cat si integrala, insa este de asteptat ca cea mai mare parte din cifra de vanzari sa provina din comercializarea variantelor cu tractiune fata.

    Mai mult decat atat, potrivit unor speculatii aparute in presa de specialitate, Volkswagen pregateste inca doua SUV-uri care vor fi anticipate in curand de doua noi concepte.

    Vizualizari: 5428
    Peugeot 308

    Peugeot 308

    Pret: 8.500 EUR, An: 2016, Kilometri: 203.500 detalii »

    Toate anunturile »