rss

Noul VW Pol - Tehnologii de varf si multiple sisteme de asistare

  1. 01/09/2017
  2. Categoria: VW
  3. Tags: Polo
    Vezi toate fotografiile (4)

    Cu noul sau Polo, Volkswagen vinde acum una dintre cele mai avansate masini de clasa mica din lume. Un domeniu in care acest lucru este evident este gama sa de noi sisteme de asistenta si confort. Cu ajutorul sistemelor de asistenta cum ar fi sistemul de monitorizare a zonei de asistenta frontala cu sistem de franare de urgenta urbana si de monitorizare a pietonilor, monitorul Blind Spot Monitor, sistemul de avertizare la spate si sistemul adaptiv de control al vitezei (ACC), Polo este unul dintre cele mai sigure si mai confortabile automobile in segmentul sau.

    Datorita platformei sale MQB, Polo dispune de o multitudine de sisteme de asistenta care se gasesc, de obicei, numai pe automobilele de clasa superioara. Chiar si versiunea de baza a noului Polo se lanseaza cu sistemul de asistenta Front Assist, care include sistemul de franare de urgenta si monitorizarea pedestra ca standard. Nu numai ca, sistemul automat de franare post-coliziune este, de asemenea, oferit pentru prima data ca echipament standard. In urma unei coliziuni, sistemul functioneaza pentru a evita coliziuni secundare sau pentru a reduce severitatea acestora. O alta caracteristica standard inclusa in Polo Trendline este un limitator de viteza, care poate limita viteza de deplasare a masinii la o viteza dorita, de exemplu, pentru a evita sa mergeti prea repede in oras. In plus, un sistem de monitorizare a presiunii in anvelope, precum si Hill Hold Assist, pentru a impiedica deplasarea vehiculului inapoi pe pante ascendente sunt intotdeauna la bord. Un sistem de avertizare a soferului pentru detectarea oboselii este, de asemenea, standard incepand de la  echiparea Comfortline in sus.

    Disponibile ca echipament optional sunt sisteme cum ar fi Adaptive Cruise Control (ACC), care utilizeaza un senzor de distanta pentru a masura distanta si viteza relativa a automobilelor din fata (pana la 210 km / h) si asistentul de schimbare a benzii,  Blind Spot Sensor Lane. Alte echipamente optionale de pe noul Polo includ sistemul de ajutor la parcare, Park Assist, sistemul de vizibilitate din spate ce utilizeaza o camera video si sistemul de avertizare a traficului din spate, care poate avertiza vehiculele care se apropie de partea laterala in timpul mersului cu spatele.

    Sistemul proactiv de protectie a ocupantilor utilizeaza senzorii pentru a detecta situatiile critice in care este mai probabil sa apara un accident si intervine pentru a pregati vehiculul si ocupantii acestuia pentru o coliziune iminenta, de exemplu prin tensionarea automata a centurilor de siguranta, precum si prin inchiderea geamurilor laterale si a trapei.

    Nota bene: Niciunul dintre sistemele de asistenta Polo nu scuteste soferul de responsabilitatea sa de a conduce masina.


    Vizualizari: 1674