rss

Volkswagen pregateste un Golf GTI de 503 CP

  1. 08/05/2013
  2. Categoria: VW
  3. Tags: Golf, Gti, Vw
    Vezi toate fotografiile (5)

    Volkswagen a pregatit pentru evenimentul de la Worthersee un Golf GTI cu nu mai putin de 503 Cai Putere. Din pacate, nemtii nu intentioneaza sa-l introduca in productie de serie , fiind vorba de un exponat ce va ramane la stadiul de concept.

    Volkswagen Design Vision GTI este prototipul surpriza dezvoltat de casa auto pentru editia 2013 a Festivalului de la Worthersee. Modelul este echipat cu un motor 3.0 V6 twin-turbo, care produce 503 CP. Propulsorul a fost dezvoltat astfel incat sa fie asociat cu platforma MQB. In ciuda acestui fapt, unitatea nu va ajunge sa echipeze vreodata o versiune de serie a sportivei Golf GTI.

    Motorizarea V6 twin-turbo ar putea fi propusa chiar in oferta lui Porsche Macan Turbo, insa aceste speculatii nu au fost confirmate de oficialii concernului german.

    Comparativ cu un GTI standard, puterea a urcat cu 129%, cuplul este aproape dublu, suficient cat sa impinga conceptul de la 0 la 100 km/h in numai 3,9 secunde. Cuplul maxim, de 560 Nm, este livrat intre 4.000 si 6.000 rpm. Puterea este transmisa prin intermediul uneti cutii de viteze DSG speciale, ale carei specificatii nu au fost inca dezvaluite.

    Desi momentan Volkwagen a publicat doar o serie de schite, designul pare sa fie extrem de agresiv.

    Vizualizari: 7485