rss

Oficial: VW a dezvaluit noul Golf 7

  1. 05/09/2012
  2. Categoria: VW
  3. Tags: Golf, Golf 7, Vw
    Vezi toate fotografiile (20)

    Volkswagen a publicat primele imagini si informatii oficiale cu cea de-a saptea generatie a bestsellerului Golf. Noul model vine cu modificari estetice nu foarte evidente, insa se lauda cu noua platforma modulara din aluminiu MQB.

    Un model ce a facut istorie in industria auto, fiind una dintre cele mai populare masini dintotdeauna, noul Golf 7 se prezinta ca o evolutie in filosofia estetica a casei auto, anuntand in acest fel directia de stil ce urmeaza sa fie adoptata de VW.

    Dupa cum anuntam inca de la inceput, Golf 7 nu impresioneaza la capitolul noutati estetice, producatorul auto propunand spatii vitrate noi la nivelul montantilor A, blocuri optice mai alungite, pentru un plus de agresivitate, si lumini LED disponibile pe versiunile de echipare superioare. Totodata, se distinge grila frontala noua.

    Comparativ cu generatia precedenta, noul model este mai lung cu 5,6 cm (4,255 m), mai lat cu 1,3 cm (1,799 m) si mai jos cu 2,8 cm (1,452 m), in timp ce ampatamentul creste cu 5,9 cm (2,637 m). Gratie noilor dimensiuni, portbagajul oferind cu 30 de litri in plus, pana la un total de 380 de litri.  Cu bancheta rabatata 60/40, lungimea totala a spatiului de incarcare ajunge la 1.55 metri.

    Daca in ceea ce priveste estetica, constructorul auto nu impresioneaza prin modificarile aduse, caroseria ascunde noua si mult laudata platforma modulara din aluminiu MGB, arhitectura mecanica regasit si pe varul Audi A3. Multumita utilizarii de materiale usoare, noua generatie Golf scade in greutate cu pana la 100 de kilograme, fapt ce se va rasfrange asupra consumului si emisiilor de noxe.

    Habitaclul vine cu materiale noi, superioare calitativ, si cu o consola centrala intuitiva. Luminile ambientale rosii sau albastre au devenit acum albe, iar clientii pot alege intre display-uri de 5, 5.8 si 8 inch, primul fiind standard si alb-negru.

    Ecranul de 8 inch va beneficia de un sistem multimedia cu touchscreen capacitiv, fiind pentru prima data cand un Golf este echipat cu un astfel de display. Sistemul multimedia poate integra produsele Apple, existand optiuni AUX si USB.

    Printre tehnologiile ce echipeaza generatia cu numarul 7 a modelului se numara sistemul de cruise control adaptiv ACC, care controleaza automat distanta fata de masina din fata, City Emergency Braking (frana automata de urgenta in oras pana la 30 km/h), Lane Departure Assist (avertizare la parasirea benzii de rulare), Traffic Sign Recognition, de un pachet care monitorizeaza nivelul de oboseala al soferului  si un sistem de asistenta la parcare cu vedere panoramica.

    La momentul lansarii, gama de motorizari va fi compusa din unitatile 1.2 TSI (85 CP, 4.9 l/100 km) si 1.4 TSI declinat in doua versiuni de putere 140 CP (4.8 l/100km) si 160 CP. Acestea vor fi urmate de propulsoarele 1.2 TSI de 104 CP, 1.4 de 122 CP si 1.8 TSI de 180 CP.

    Fanii dieselurile pot opta pentru motorul 1,6 TDI de 105 Cai Putere, care se lauda cu un consum de numai 3,8 litri la suta de kilometri, sau pentru unitatea 2.0 TDI de 150 CP (4.1 l/100km). Ulterior, versiunile GTI, R benzina, Hybrid si EV vor completa oferta VW Golf 7. Transmisiile disponibile vor fi manuale cu cinci si sase trepte, precum si una automata cu dublu ambreiaj DSG.

    Dupa prezentarea oficiala de la Berlin, noua generatie Golf va fi expusa si la Salonul Auto de la Paris. Modelul germanilor va fi produs la uzinele din Wolsfburg si Zwickau.

    Vizualizari: 5390