rss

Noul Volkswagen Golf 7, luat peste picior de Greenpeace

  1. 22/08/2012
  2. Categoria: VW
  3. Tags: Golf, Volkswagen, Vw
    Vezi toate fotografiile (1)

    Greenpeace continua campania impotriva Grupului Volkswagen, tinta organizatiei independente pentru protectia mediului fiind de aceasta data mult-asteptatul Golf 7. Activistii Greenpeace sustin ca, in ciuda mesajelor care anunta modele mai putin poluante, VW face presiuni impotriva legilor pentru reducerea emisiilor de noxe.

    Greenpeace ataca din nou Grupul Volkswagen folosindu-ce de acelasi Darth Vader, personaj din Razboiul Stelelor (Star Wars) ce a aparut intr-o reclama VW ce a rulat anul trecut. Videoclipul publicat la acea vreme a fost rapid inlaturat pe fondul drepturilor de autor incalcate.

    Deloc descurajati, cei de la Greenpeace au decis sa reia jocul, luand peste picior o importanta lansare a germanilor, si anume debutul celei de-a saptea generatii a bestsellerului Golf, programat la data de 4 septembrie.

    Organizatia a publicat un prim episod al unei serii de filmulete ce au rolul de a ironiza nivelul de noxe emise de Golf 7. Si de aceasta data apare Darth Vader, moment in care se termina episodul, lasand audienta in suspans.

    "In ciuda imaginii verzi pe care o creeaza, Volkswagen face parte dintr-un grup de companii care fac lobby impotriva noilor legi de care avem nevoie pentru a reduce emisiile de noxe, in scopul protejarii naturii."

    "Doar o rebeliune ii poate opri. O multime de oameni din intreaga lume, care cer aceasta schimbare. Si tu poti face parte din aceasta rebeliune!", este mesajul Greenpeace cu care se incearca sensibilizarea indivizilor privind problemele de mediu si schimbarile climatice cu care planeta se confrunta.

    Volkswagen va dezvalui noul Golf 7 pe 4 septembrie, la Berlin. Ulterior, modelul va fi expus la Salonul Auto de la Paris. Autoturismul este al doilea modelul din Grupul Volkswagen care va fi construit pe noua platforma mecanica MQB, dupa Audi A3.

    In ceea ce priveste gama de motorizari, lucrurile nu sunt foarte clare, insa noul Golf ar putea beneficia de propulsoarele 1.2 şi 1.4 TSI cu Active Cylinder Management (sistemul de dezactivare a cilindrilor). Oferta va fi completata de motoarele 1.6 si 2.0 TDI si varful de gama 2.0 TSI. Acesta din urma va fi oferit in doua versiuni de putere, corespondente versiunilor GTI si R.

    Totodata, Volkswagen va propune ulterior si o versiune hibrida si una electrica. Primele livrari ale modelelor cu propulsie traditionala vor avea loc in luna noiembrie.


    Vizualizari: 8722