rss

Oficial: Volkswagen dezvaluie noul Beetle Cabrio

 1. 04/10/2012
 2. Categoria: VW
 3. Tags: Beetle, Cabrio, Volkswagen
  Vezi toate fotografiile (13)

  Volkswagen a publicat primele imagini si informatii oficiale ale noului Beetle Cabrio. Versiunea decapotabila beneficiaza de un plafon care se rabateaza in 10 secunde si ofera mai putin spatiu la nivelul portbagajului.

  Asteptat sa debuteze in cadrul Salonului Auto de la Paris, noul Volkswagen Beetle ni se dezvaluie in prima galerie de imagini oficiale. Ajuns la a treia generatie, modelul vine cu aceleasi caracteristici estetice si mecanice regasite pe varianta traditionala.

  Singura diferenta este reprezentata, dupa cum era firesc, de acoperisul retractabil, care este unul textil, ce poate fi actionat electric. Acesta se poate inchide sau deschide in 10 secunde, la viteze de pana la 50 km/h. Plafonul din panza este ascuns de o husa speciala, care camufleaza mecanismul, permitand totodatata rularea la viteze mari.

  Habitaclul poate gazdui patru pasageri si dispune de un portbagaj cu o capacitate de 225 litri, cu 85 litri in minus comparativ cu varianta de caroserie coupe. Pentru a face fata cu brio conditiilor de siguranta impuse, noul VW Beetle Cabrio a fost echipat cu bare de protectie retractabile, amplasate in spatele banchetei posterioare, montanti fata ranforsati si airbaguri pentru torace si cap.

  Gama de propulsoare va include trei unitati pe benzina: 1.2 TSI de 105 Cai Putere, 1.4 TSI de 160 de Cai Putere si 2.0 TSI de 200 de Cai Putere. Pe frontul diesel vor figura motorizarile 1.6 TDi de 105 Cai Putere si 2.0 TDi de 140 de Cai Putere. Unitatile 1.2 TSi si 1.6 TDi sunt oferite si in versiune Bluemotion.

  Volkswagen Beetle Cabrio va debuta oficial abia la sfarsitul lunii viitoare, cu ocazia Salonului Auto de la Los Angeles. Modelul a fost lansat pe piata in 1949 si a fost produs in numar de 300.000 de exemplare pana in 1980. Dupa o lunga absenta, in 2002, autoturismul a revenit cu cea de-a doua generatie.

  Vizualizari: 6457